Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol care vor fi noile condiții de călătorie din 31 martie, odată cu intrarea României în Schengen aerian.

Mai sunt doar câteva zile până când vom scăpa de controalele Poliției de Frontieră la aeroport. Din 31 martie, românii care zboară spre țări din Spațiul Schengen vor merge direct spre porțile de îmbarcare. Asta nu înseamnă însă că polițiștii de frontieră vor dispărea complet din terminale.

Alexandra Glăvan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră a venit cu mai multe explicații legate de schimbările care vor avea loc odată cu intrarea României în Schengen aerian.

"Persoanele care se vor deplasa către Spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie, în momentul în care vor ajunge pe aeroport vor face controlul de securitate, după care vor îndrepta direct spre porțile de îmbarcare, nu se vor mai opri la filtrele Poliției de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie. Și aici aș dori să subliniez faptul că în sarcina cetățenilor nu revine nicio obligație suplimentară, însă polițiștii de frontieră nu vor dispărea din aeroporturi. Aceștia vor continua să fie în incintele aeroportului și să efectueze acțiuni polițienești care se vor efectua punctual și inopinat, iar scopul acestora vor fi să stabilească identitatea persoanei, să verifice dreptul de ședere și bineînțeles, să prevină și să combată posibile fapte ilegale", a explicat Alexandra Glăvan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Vom petrece mai puțin timp în aeroporturi

În plus, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră spune că începând cu data de 31 martie vom petrece mai puțin timp în aeroport pentru că nu vom mai sta la coadă pentru controlul pașapoartelor.

"Cu siguranță lucrurile se vor desfășura mult mai repede. Gândiți-vă că în medie la controlul documentelor în acest moment o persoane stă între 1-3 minute în funcție de situația, astfel tot acest timp cumulat cu statul la coadă, nu va mai fi începând cu data de 31 martie. În ceea ce privește controalele de securitate a bagajelor, acestea nu sunt în sarcina Poliției de Frontieră, sunt în sarcina altor autorități care își desfășoară activitatea pe aeroporturi, iar ele vor continua să rămână", a mai spus Alexandra Glăvan.

Călătoriile copiilor în Spațiul Schengen

Totodată. Alexandra Glăvan a explicat și care vor fi noile condiții de călătorie în cazul părinților care merg cu copii lor într-o țară din Spațiul Schengen.

"În ceea ce înseamnă călătoriile cetățenilor minori în Spațiul Schengen, la fel ca și în cazul adulților, aceștia nu se vor mai opri la controalele Poliției de Frontieră. La fel, vor trece controlul de securitate după care se vor îndrepta spre porțile de îmbarcare. Ceea ce este un lucru pe care vreau să îl clarific foarte bine este că nu va fi nevoie de niciun aviz suplimentar pe care părinții sau minorii să îl aibă pentru a călători în Spațiul Schengen, însă ei vor putea călători cu aceleași documente cu care o fac și în prezent.

Și aici aș vrea să reamintesc că este în continuare nevoie de documentul de călătorie pentru minori și bineînțeles, pentru cazul în care călătorește doar cu unul dintre părinți acesta va trebui să aibă procura notarială, dacă va fi cu o altă persoană decât părinții - procură din partea ambilor părinți", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel