Noi reglementări în domeniul pensiilor facultative și fondurilor de pensii administrate privat

Senatul a aprobat, miercuri, o propunere legislativa ce vizeaza modificarea si completarea legislatiei privind pensiile facultative - Legea 204/2006 si fondurile de pensii administrate privat – Legea 411/2006. 

Astfel, contractele de societate civila ale fondurilor de pensii private vor putea fi modificate dupa o metodologie stabilita si implementata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, respectiv cu majoritatea simpla a participantilor. Se elimina astfel blocajul determinat de prevederile art. 1910, alin. 3 din noul Cod Civil, potrivit carora modificarea contractului de societate era posibila doar cu consimtamantul tuturor asociatilor.

"Intrucat numarul participantilor la fondurile de pensii private variaza intre cateva sute de mii si 2 milioane de persoane, orice modificare a contractelor era practic imposibila", a precizat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al Grupului PSD din Senat.

[citeste si]

Pentru protejarea intereselor participantilor la fondurile de pensii care fac opozitie la modificarile contractului de societate, propunerea legislativa stabileste ca acestia pot solicita transferul la un alt fond de pensii administrat privat, in mod gratuit, fara penalitati de transfer. In prezent, in cazul transferului se aplica o penalitate de transfer de cel mult 5% din activul net acumulat in primii doi an de la aderarea la fondul de pensii.

Propunerea legislativa, care a fost adoptata cu 66 de voturi pentru, va fi inaintata Camerei Deputatilor, in vederea dezbaterii si aprobarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel