Noi proteste pro-Navalnîi, de Valentine's Day. Autoritățile din Rusia avertizează populația să nu iasă în stradă

Autoritățile din Rusia au avertizat joi populaţia să nu participe la manifestaţiile anunțate pentru duminică, 14 februarie.

 

Susținătorii lui Alexei Navalnîi au programat un nou protest de amploare pentru ziua de duminică, 14 februarie. Manifestanții vor ieși în stradă să ceară eliberarea opozantului rus. Ca și până acum, oamenii comunică mai mult în mediul online, acolo unde stabilesc orele manifestațiilor și locațiile. Autoritățile din Rusia par să fie din nou în alertă.

Instituţiile de aplicare a legii au avertizat joi populaţia să nu participe la manifestaţiile neautorizate pe care aliaţii opozantului Alexei Navalnîi, aflat în detenţie, intenţionează să le organizeze de Valentine's Day în întreaga ţară, transmite Agerpres. 

Leonid Volkov, care trăieşte în Lituania şi este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Navalnîi, le-a cerut ruşilor să iasă duminică lângă locuinţele lor şi să aprindă lanternele telefoanelor mobile sau lumânări în formă de inimă.

Manifestanții sunt amenințați cu dosare penale



Le solicităm cetăţenilor să se abţină de la participarea la mitinguri neaprobate., a subliniat Ministerul de Interne rus.

De asemenea, Comitetul de anchetă şi Biroul procurorului general au dat publicităţii declaraţii în care avertizează că oamenii pot fi puşi sub acuzare pentru participare la proteste neautorizate şi că restricţiile legate de pandemia de COVID-19 rămân în vigoare.

Peste 11.000 de persoane au fost arestate în ultimele săptămâni la protestele din Rusia împotriva arestării şi întemniţării lui Alexei Navalnîi. De la începutul anului, au fost deschise 90 de dosare penale pentru presupuse infracţiuni comise în timpul acestor proteste, potrivit Ministerului de Interne.

VEZI ȘI: Rusia a emis un mandat de arestare pe numele lui Leonid Volkov, un apropiat al lui Alexei Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel