Noi proteste în Franța - legătură cu Cioloș. Chirieac: Poate influența direct alegerile prezidențiale din România

Descriere foto:

Autorităţile franceze au luat deja măsuri pentru protestele anunțate de mişcarea „Vestele galbene”. Mai multe obiective turistice din Paris, printre care Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru, vor fi închise în acest weekend. Contactat telefonic de Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac și-a exprimat punctul de vedere. 

"Cred că ne îndreptăm spre situația lui de Gaulle, dat tot jos de proteste acum 50 de ani. Deci în acestă direcție ne ducem. Macron, inventat în laborator, propulsat de elitele multinaționale, a fost o poveste de succes, după care povestea se prăbușește, avem aceste revolte fără precedent. Ele au coborât din spațiul virtual în spațiul real. Practic, nu pot fi oprite decât venind cu o mișcare spectaculosă. Singura demisie a Guvernului nu este suficientă. Poate alegeri anticipate. În orice caz, demisia lui Macron. De Gaulle s-a retras, la vremea respectivă, deși era erou de război, era o legendă. Acum, francezii cer o altă societate, sunt împotriva multinaționalelor. De aici încolo, nu mai ai cum să oprești o astfel de mișcare", a declarat Bogdan Chirieac. 

"Situația este extrem de tensionată și poate influența direct alegerile prezidențiale din România. Cioloș este susținut de Franța", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac. 

Un nou val de violențe

Autorităţile sunt îngrijorate că un nou val de ''mari violenţe'' şi tulburări va fi dezlănţuit la Paris, la sfârşitul acestei săptămâni, de un nucleu dur de câteva mii de ''veste galbene''.

Guvernul va desfăşura 'mijloace excepţionale' în plus faţă de cei 65.000 de poliţişti şi membri ai forţelor de ordine mobilizaţi sâmbătă în Franţa, în cel de-al patrulea weekend de manifestaţii ample.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26