Noi proteste de amploare în Republica Moldova. Mișcările manifestanților

Protestele împotriva Guvernului Filat continuă în Republica Moldova. Oamenii au ieșit în stradă încă de dimineață, după o pauză pe care au făcut-o de joi seară până vineri, la ora 10:00. 

Susținătorii partidelor PSRM, PN și Partidul Platforma DA sunt cei care protestează. Joi seară, liderii celor trei partide, Igor Dodon, Andrei Năstase și Renato Usatîi, au îndemnat protestatarii să meargă acasă și să-și adune forțele pentru vineri, când i-a așteptat în Piața Marii Adunării Naționale la ora 10:00. Partidul Socialiștilor a depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care cere ca votul din Parlament, pentru guvernul Filip, să fie anulat. În prima ședință a Guvernului Filip, premierul a cerut ca instituțiile abilitate să asigure ordinea în timpul protestelor și ca inițiatorii actelor de violență să fie trași la răspundere. Totodată, el a cerut ministrului de Interne să lămurească de ce poliția reacționat confur în asigurarea ordinii în timpul protestelor de la Parlament, potrivit deschide.md.

Vineri, în jurul orei douăsprezece, primele informații din Republica Moldova erau că protestarii au rostit mai multe discursuri pe ambele scene, din Piața Marii Adunări Naționale și din fața Parlamentului, ca apoi, în frunte cu Igor Dodon, Renato Usatîi și Andrei Năstare, unul  dintre liderii Platformei Civice "Demnitate și Adevăr" să meargă spre Curtea Constituțională pentru a a fla dacă s-a luat o decizie la sesizarea PSRM. În jurul orei 13:00, protestatarii s-au îndreptat spre sediul televiziunii publice Moldova 1. Ajunși în jurul orei 14:00, în fața companiei Tele-Radio Moldova, reprezentanții manifestanților au fost invitați la discuții de conducerea companiei de stat. Ei au participat la emisiunea moderată de Mircea Surdu. 

În jurul orei 15:00, coloana protestarilor a fost la Ministerul Apărării, iar în jurul orei 16:00, coloana de protestatari a ajuns la penitenciarul nr.13, acolo unde scandează lozinci pentru susținerea grupului Petrenco. În același penitenciar este și fostul premier Vlad Filat. 

Acestea sunt ultimele informații din R. Moldova. Revenim cu amănunte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel