Noi proteste anunţate, miercuri, în Piaţa Victoriei

Se anunţă noi proteste în faţa Guvernului României. 

Miercuri, 14 aprilie a.c., între orele 11:00-13:00, sunt declarate, conform legii, mai multe adunări publice de protest, organizate de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Blocul Naţional Sindical, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică la aceste manifestaţii, pentru protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

În situaţia în care participaţi la astfel de manifestaţii desfăşurate în spaţiul public, pentru siguranţa şi sănătatea dumneavoastră, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări:

- din motive de sănătate publică, păstraţi distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi purtaţi în mod corespunzător masca sanitară de protecţie;

- pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice, trebuie să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 432/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 13 aprilie 2021, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă, cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (republicată).

Organizatorii acestor adunări publice au obligaţiile legale de a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a manifestaţiei, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual.

Jandarmeria Bucureşti asigură protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenţi, cât şi la ceilalţi cetăţeni să fie responsabili şi îi asigurăm că sănătatea şi siguranţa lor sunt prioritatea noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel