Noi obiective din România, propuse pentru UNESCO. Anca Dragu: Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică

Preşedinta Senatului, Anca Dana Dragu, a participat, astăzi, 13 aprilie 2021, la masa rotundă "Patrimoniul mondial UNESCO din România, provocări şi soluţii", organizată de Comisia permanentă pentru relaţia cu UNESCO, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de prezenţă românească în UNESCO.

În cadrul evenimentului, preşedinta Senatului a afirmat: "2021 este un an cu o agendă încărcată şi importantă pentru patrimoniul nostru naţional. La cea de a 44-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial, se va discuta despre includerea în Lista patrimoniului UNESCO a două dosare: Ansamblul Monumental 'Calea Eroilor' de la Târgu Jiu şi Peisajul minier de la Roşia Montană. Tot în acest an, s-a depus la UNESCO dosarul 'Cămaşa cu altiţă - Ia'.

Am încredere că vom trata cu toţii, cu maturitate, înţelepciune şi responsabilitate, aceste demersuri româneşti. Sunt proiectele noastre comune, pentru care ar trebui să nu existe nici orgolii, nici dispute inutile. Prin acţiuni de diplomaţie parlamentară putem să promovăm imaginea României pe plan internaţional. Cultura şi patrimoniul naţional nu au culoare politică."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel