Noi manevre militare ale Coreei de Sud

dunare_tulcea_dcnews
dunare_tulcea_dcnews

Coreea de Sud a anunţat, miercuri, o nouă serie de manevre militare, la trei zile după exerciţiile desfăşurate pe o insulă bombardată de Phenian, incident care a intensificat tensiunea în Peninsula Coreea, relatează AFP.

Armata a anunţat că va efectua, joi, manevre militare cu muniţie reală, atât terestre, cât şi aeriene, în apropiere de frontiera cu Nordul.

Exerciţiile se vor desfăşura la Pocheon, la 20 de kilometri sud de frontiera între cele două Corei, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, care a precizat că aceste manevre sunt importante.

Manevre similare s-au desfăşurat, în mai multe rânduri, la Pocheon, a adăugat el.

La aceste exerciţii vor participa 800 de soldaţi, elicoptere, şase avioane de luptă, tancuri, rachete anti-tanc, tunuri autoportate şi lansatoare de rachetă multiple, informează Mediafax

De asemenea, armata a anunţat că, de miercuri, a început să efectueze manevre navale, la est de Peninsulă, în Marea Japoniei.

Aceste exerciţii se desfăşoară la aproximativ 100 de kilometri sud de frontiera cu nord-coreenii şi implică şase nave de război şi elicoptere.

Ele au ca scop antrenamente pentru a răspunde în caz de pătrundere a unor submarine sau nave de patrulă nord-coreene în apele sud-coreene, a precizat armata.

Manevrele "vor demonstra soliditatea pregătirii noastre militare", a declarat comandantul Primului Batalion, Choo-Eun-Sik, pentru agenţia sud-coreeană Yonhap.

"Vom lansa represalii severe, dacă Nordul riscă să efectueze un alt act provocator ca bombardamentul (Insulei) Yeonpyeong", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel