Noi locuinţe sociale, repartizate în Bucureşti. Cine beneficiază

Primarul General, Gabriela Firea, a înmânat astăzi primele repartiții de locuințe sociale pentru familii în cadrul complexului  construit în Sectorul 6 de două dintre companiile municipale înființate acum 2 ani. 

Beneficiarii sunt persoane aflate pe lista de priorități, întocmită anual pentru familiile aflate în situații grave sau deosebite: persoane cu dizabilități, vârstnici care au fost evacuați în urma retrocedării imobilelor și care nu au posibilitatea obținerii unui credit, familii monoparentale, sau alte situații în care acestea se află la limita marginalizării sociale.

Primarul General, Gabriela Firea: “În București sunt peste 4.000 de cereri pentru locuințe sociale depuse la PMB și tot atât la sectoare. Din păcate până acum nu au putut fi rezolvate pentru că Primăria nu a construit blocuri cu această destinație în mandatele anterioare. Anul trecut, prin două dintre companiile municipale (Imobiliare și Trustul de Clădiri Metropolitane) am demarat un proiect ambițios în domeniu, vor fi în total 8 blocuri de locuințe sociale, cu 600 de apartamente. Primul bloc, cu 11 etaje și 114 apartamente, este aproape gata, iar celelalte 7 blocuri vor avea 5 etaje. Astăzi ne întâlnim cu primii beneficiari, care primesc locuințe în acest ansamblu, practic le înmânăm notele de atribuire.”

·       La parterul blocului va exista un complex multifuncțional de servicii – de ex spălătorie, creșă, astfel încât locatarii să aibă acest gen de facilități la îndemână.

·       În zonă se află deja centre comerciale, piețe, nu mai puțin de 14 grădinițe, 11 școli generale și 6 licee.

·       Prima etapa a proiectului include și realizarea a aprox 1.300 mp de spații verzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel