Noi legi intră în dezbatere publică

Legile privind proiectele strategice şi Fondul Suveran de Investiţii vor fi supuse rapid dezbaterii publice, a declarat vineri premierul Sorin Grindeanu.
 
 
Proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiţii şi cel referitor la proiectele strategice urmează să fie supuse rapid dezbaterii publice şi transmise Parlamentului pentru adoptare, a afirmat, vineri, premierul Sorin Grindeanu. 

Potrivit şefului Executivului, actul normativ privind proiectele strategice a fost discutat în Ministerul Economiei. 

[citeste si]

„Lucrurile, în primă formă, au fost discutate în interior. Urmează o perioadă în care vor mai fi dezbătute de către specialişti, urmând ca extrem de rapid această lege pe proiectele strategice să fie supusă dezbaterii publice, trimisă în Parlament”, a declarat Grindeanu, la Brăila, potrivit Agerpres. 

Premierul a fost însoţit în vizita sa de vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ministrul Economiei, Mihai Tudose, şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. 

Vizită de lucru la Yazaki şi Promex

În contextul vizitei, prim-ministrul Grindeanu a mers şi la companiile Yazaki şi Promex. 

„Am ţinut foarte mult să merg la o fabrică de tradiţie (...) pentru România, la Promex. (...) Este o companie care a făcut cinste ţării noastre, care face şi acum export foarte mult, care trebuie a fi impulsionată şi ajutată pentru a se dezvolta”, a spus Grindeanu. 

Totodată, şeful Executivului a făcut referire la proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiţii. 

„Urmează (...) o săptămână - două, în continuare, de discuţii cu specialişti, (...) astfel încât Legea de constituire a Fondului Suveran şi anexele (...) să poată fi trimise spre Parlament rapid. (...) Una din priorităţi este (...) procesul de reindustrializare a României, iar Promex, din acest punct de vedere, este un partener eligibil în a se înscrie (...) pe ceea ce înseamnă inclusiv acest Fond de Investiţii”, a mai spus Grindeanu. 

Credincioșii Guvernului

Pe de altă parte, şeful Executivului a precizat că a mers şi la Biserica Greacă „Buna Vestire” din Brăila, având în vedere că, vineri, este sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. „Această biserică este prinsă şi este în evaluare acum pe POR, pentru fonduri europene pentru renovare”, a afirmat Grindeanu. 

Întrebat dacă a luat apă sfinţită de la Biserica Greacă, Grindeanu a răspuns: „Am luat aghiasmă, da, sigur. (...) Surprinzător, şi domnul ministru Tudose”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel