Noi informații din dosarul lui Cristian Dide. Ce ar fi găsit anchetatorii DIICOT în garajul protestatarului #rezist

foto Cristian Dide/Facebook
foto Cristian Dide/Facebook

Sunt noi informații din dosarul arestării lui Cristian Dide. 

Celebrul protestatar #rezist, Cristian Dide, este în arest, după ce a fost reținut și, ulterior, arestat preventiv, într-un dosar în care acuzațiile sunt de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc. Sunt trei persoane anchetate în acest dosar, printre care s-ar număra și un fermier din județul Călărași.  

În ziua în care au apărut informațiile cu privire la protestatarul Cristian Dide, fără a da nume, DIICOT a transmis un comunicat oficial, dar și poze făcute în timpul percheziției. Vezi aici imaginile 

Cum a ajuns Dide în atenția anchetatorilor DIICOT

Apărătorii lui Cristian Dide susțin ideea conform căreia gestul protestatarului ar fi fost un fel de demonstrație. El ar fi vrut să demonstreze procurorilor DIICOT cât de simplu este să obții drogurile, dar și cum circulă liber prin țară. 

Oficial, comunicatul anchetatorilor arăta: ”În cauză s-a reținut faptul că o persoană a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași.”

Coletele n-au fost trimise la întâmplare

Se pare, conform Antena 3, că protestatarul #rezist nu ar fi trimis la întâmplare coletele cu droguri, ci unor procurori anume. Pe plicul expediat la DIICOT, structura teritorială Iaşi, a lipit şi o menţiune şi scria cu majuscule, DIICOT - a se deschide doar de persoane autorizate, arată sursa citată. Se pare că plicul destinat procurorilor DIICOT era aproape transparent și avea o etichetă lipită pe care era desenată o frunză de cannabis, dar erau trecute și instrucțiuni. 

”Scria că înăuntru este un produs din cânepă industrială certificată în UE, că este un produs non psihoactiv, că nu este destinat consumului şi că este interzis persoanelor sub 16 ani. Ulterior acestui demers, procurorul s-a autosesizat, s-a deschis un dosar penal pentru trafic de droguri de risc. Ulterior, a mai trimis şi alte pachete la alte structuri.” a explicat jurnalista Antena 3, Carmina Pricopie. 

Cannabis găsit în garajul protestatarului 

Anchetatorii îl acuză pe Cristian Dide că a procurat, din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. Doar o parte din cantitățile de cannabis procurate ar fi ajuns la DIICOT, în luna noiembrie, anul trecut. În timpul perchezițiilor, conform sursei citate, anchetatorii ar mai fi găsit cannabis și-n garajul protestatarului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel