Noi drepturi câștigate de minoritățile sexuale. În ce țară nu mai sunt interzise relațiile între persoane de același sex

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Curtea Supremă din Dominica a anulat interdicția privind relațiile sexuale între persoane de același sex în națiunea insulară din Caraibe. Decizia a fost salutată de activiști drept un "moment semnificativ în lupta continuă pentru drepturile LGBTQ în Caraibe".

Pe 23 aprilie, Curtea Supremă din Dominica a decis că anumite prevederi ale legii care incrimina activitățile homosexuale sunt neconstituționale. Secțiunile 14 și 16 din Sexual Offences Act, care pedepseau activitățile homosexuale consensuale între adulți, au fost declarate neconstituționale.

Un bărbat gay care locuiește în Dominca și care s-a adresat instanței a afirmat că legea respectivă l-a condamnat "la a trăi cu o constantă frică de sancțiuni penale pentru implicarea în activități sexuale consensuale" și a susținut că aceste legi incitau "comportamentul violent și plin de ură îndreptat împotriva sa și a altor persoane LGBT", împiedicându-l "să trăiască și să se exprime liber și în demnitate".

În hotărârea judecătorească, magistratul Kimberly Cenac-Phulgence a stabilit că această lege încălca dreptul la libertate, libertatea de exprimare și protecția vieții private personale, așa cum sunt ele prevăzute în Constituția țării.

Reacționând la hotărâre, Daryl Phillip, fondatorul organizației Minority Rights Dominica (MiRiDom), a declarat că decizia nu înseamnă "că homofobia va înceta mâine". "Este un proces," a mai spus Phillip.

Potrivit unui raport al Outright, o organizație pentru drepturile omului, legile care incriminează activitățile sexuale între persoane de același sex în țările din Caraibe vorbitoare de limba engleză au fost impuse pentru prima dată de britanici în timpul stăpânirii lor în secolul al XIX-lea. În ultimii ani, mai multe țări din Caraibe vorbitoare de limba engleză au abrogat astfel de legi, inclusiv Antigua și Barbuda, Barbados, Belize, Saint Kitts și Nevis și Trinidad-Tobago.

Printre țările din Caraibe în care relațiile homosexuale sunt încă incriminate se numără Guyana, Grenada, Jamaica și Saint Vincent și Grenadinele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel