Noi documente confidenţiale găsite într-o reşedinţă a lui Biden

Foto: Agerpres/Biden se apără după descoperirea documentelor secrete: A fost vorba de o "eroare"
Foto: Agerpres/Biden se apără după descoperirea documentelor secrete: A fost vorba de o "eroare"

Alte documente confidenţiale au fost găsite în garajul lui Biden. Acest scandal apare în timp ce Joe Biden se pregăteşte pentru o nouă candidatură la scrutinul prezidenţial din 2024.

Avocaţii preşedintelui american Joe Biden au descoperit un mic număr de documente marcate ca fiind confidenţiale într-un garaj al locuinţei private a şefului statului din oraşul Wilmington, statul Delaware, a anunţat joi Casa Albă, transmit AFP şi Reuters.

Un alt document a fost găsit într-o încăpere adiacentă garajului, în timp ce în casa din staţiunea Rehoboth Beach, tot în Delaware, dar pe malul Atlanticului, nu s-au găsit documente, a precizat într-un comunicat avocatul special al Casei Albe Richard Sauber.

Administraţia ”cooperează pe deplin" pentru a se asigura că documentele găsite sunt gestionate în mod adecvat, a menţionat acesta.

Este vorba de hârtii datând din perioada în care preşedintele SUA era Barack Obama, iar Biden era vicepreşedinte.

Documentele au fost găsite de avocaţii lui Biden într-un dulap încuiat

Anunţul de joi vine după ce luni Sauber a confirmat o relatare a CBS privind găsirea unor documente clasificate din perioada când Joe Biden a fost vicepreşedinte la un fost birou al acestuia de la un think-tank din Washington. Respectivele materiale clasificate au fost identificate de avocaţii personali ai lui Biden la 2 noiembrie 2022, cu câteva zile înainte de alegerile de la mijloc de mandat, a precizat luni Richard Sauber.

Sunt diferenţe între aceste dezvăluiri ale echipei de avocaţi a preşedintelui - dezvăluiri problematice pentru Biden, care se pregăteşte pentru o aşteptată campanie în vederea realegerii sale la scrutinul prezidenţial din 2024 - şi cazul fostului preşedinte Donald Trump, care face obiectul unei anchete a Departamentului justiţiei după ce a refuzat timp de peste un an de la plecarea sa din funcţie să predea documente clasificate, scrie Reuters.

Totuşi, o lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să remită toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor naţionale, scrie Agerpres.

Vă reamintim că mai multe documente clasificate din perioada în care președintele Joe Biden era vicepreședinte au fost descoperite în toamna trecută într-un birou privat, au recunoscut luni avocații lui Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel