Noi detalii în cazul dublei crime de la Iași. Misterul urmelor de pantofi. Cum a reacționat marocanul când a văzut pozele cu cadavrele celor doi

Noi detalii în cazul dublei crime de la Iași. Misterul urmelor de pantofi. Cum a reacționat marocanul când a văzut pozele cu cadavrele celor doi / Foto: Captură video Pro Tv
Noi detalii în cazul dublei crime de la Iași. Misterul urmelor de pantofi. Cum a reacționat marocanul când a văzut pozele cu cadavrele celor doi / Foto: Captură video Pro Tv

Apar noi detalii în cazul dublei crime de la Iași.

Ancheta în cazul dublei crime de la Iași continuă. În vila în care au fost omorâți cei doi studenți au fost găsite mai multe urme de pantofi despre care se crede că sunt ai lui Ahmed Sami el-Bourkadi, asta pentru că atunci când a fost reținut în Italia purta o pereche identică, dar avocata acestuia susține că tânărul nu a purtat acel tip de încălțăminte atunci când i-a vizitat pe cei doi.

Totodată, aceasta ar susține că clientul ei și-a schimbat înfățișarea în Italia pentru că în România nu a mai avut timp să se programeze pentru a-și lua ochelari, relatează Realitatea Plus. În prezent, procurorii şi criminaliştii aşteaptă rezultate expertizelor ADN pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte, purtate de către suspectul principal Ahmed Sami el-Bourkadi aparţin tinerilor ucişi. Arma crimei este în continuare de negăsit. La audierile de acum o săptămână, avocata lui Ahmed Sami el-Bourkadi a vorbit despre urmele de pantofi găsite la locul crimei.

„A fost dus la Parchet ca să se ia pantofii cu care s-a dus în Italia, întrucât sunt marca Pull&Bear. Dânsul spune că nu a folosit aceşti pantofi la locul faptei, că nu s-a dus cu ei, pur şi simplu este o coincidenţă. La locul faptei au fost găsite două tipuri de urme, numai că s-a vorbit doar de aceşti pantofi Pull&Bear. Este o marcă de pantofi foarte comună, nu înseamnă că pantofii pe care îi avea inculpatul ar fi fost neapărat cei cu care s-a mers ulterior la locul faptei. Bineînţeles, pantofii vor fi reţinuţi. Dacă sunt urme pe ei, se vor găsi, se va stabili profilul ADN şi aşa mai departe.”, a precizat anterior Raluca Andrei, avocatul tânărului, potrivit Ziarul de Iași.

„Rula în permanență 10.000 de euro. Dădea bani cu împrumut și nu îi mai cerea înapoi!”

Pe lângă toate acestea, avocata a mai susținut că, de fapt, autorii dublului asasinat ar fi în libertate. Mai mult decât atât, aceasta a spune că tânărul ucis avea mereu sume uriaşe de bani la el, dădea bani cu împrumut şi nu îi mai cerea înapoi.

"Omul ăsta (victima marocană Youssef Ajniyah – n.r.) rula în permanență, avea 9.000, 10.000 – 12.000 de euro! Nu mai cerea banii înapoi în momentul în care îi împrumuta. Și s-au auzit foarte multe chestiuni. Nu numai eu le-am auzit, ci multă lume.", a mai susținut avocata, scrie Realitatea.net.

Ahmed Sami el-Bourkadi se declară în continuare nevinovat și susține că atunci când i-a vizitat pe cei doi studenți în casă mai erau alți doi bărbați. Această declarație ar fi susținută și de o vecină a îndrăgostiților care a fost audiată ca martor.  Expertiza medico-legală a scos la iveală că victimele nu ar fi consumat droguri sau băuturi alcoolice înaintea decesului.

Cum a reacționat marocanul când a văzut pozele cu cadavrele celor doi tineri

Atunci când i s-au arătat fotografiile cu cele două cadavre, lui Ahmed Sami El Bourkadi i s-ar fi făcut rău.

„Clientul meu a fost condus recent la studiul dosarului (la sediul Parchetului – n.r.). Am studiat dosarul împreună și urmează să facă o declarație, să vedem în funcție și de ce planuri au procurorii. Este posibil să se ceară o prelungire în instanță (a arestului preventiv – n.r.), se așteaptă rezultatul ADN de la București… Având în vedere faptul că urmărirea penală are un caracter secret, s-a stabilit ca, până ce Parchetul nu va ieși cu un comunicat, să încerc nu mai fac alte dezvăluiri privind ceea ce se întâmplă în dosar.

Până la urmă, interesul este ca acest dosar să se și rezolve. Vă dați seama că, dacă, Doamne ferește!, sunt niște persoane capabile să facă așa ceva, respectiv un dublu asasinat, nici măcar el (Ahmed Sami El Bourkadi – n.r.) nu mai este în siguranță în momentul de față! Chiar el este bucuros că, momentan, este în arest și nu sub altă măsură, pentru că… Deci, clientului meu, când a studiat dosarul, eu i-am arătat, am insistat, inclusiv pe pozele cu decedații, i s-a făcut rău, a spus că el nu poate să privească așa ceva!”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel