Noi detalii în ancheta George Floyd. A cerut ajutor cu ”ultima suflare”

George Floyd "a cerut ajutor cu ultima lui suflare", a declarat procurorul în rechizitoriu.

George Floyd "a cerut ajutor cu ultima lui suflare", înainte de a muri sub genunchiul poliţistului Derek Chauvin, a declarat luni acuzarea în rechizitoriul său împotriva fostului ofiţer de poliţie acuzat că l-a ucis pe afro-americanul qvadragenar pe 25 mai 2020, la Minneapolis, informează AFP, scrie Agerpres. 

"George Floyd a implorat până când nu a mai putut vorbi", a declarat procurorul adjunct Steve Schleicher în faţa juraţilor. "Era nevoie doar de puţină compasiune, însă nimeni nu a dat dovadă de ea în acea zi", a adăugat el.

Judecat pentru crimă 



Derek Chauvin, un poliţist alb de 45 de ani, este judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare ce au dus la decesul lui George Floyd, arestat pentru o infracţiune minoră.

Timp de peste nouă minute, poliţistul şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, care era lungit pe burtă, cu mâinile încătuşate la spate.

Moartea lui George Floyd a suscitat manifestaţii antirasiste de o amploare istorică şi un val de indignare la nivel mondial împotriva violenţelor poliţiştilor.

Ajutor cu ”ultima suflare”



"El a cerut ajutor cu ultima lui suflare, însă poliţistul nu l-a ajutat, acuzatul a rămas (cu genunchiul) pe el", a amintit procurorul, afirmând că poliţistul a încălcat codul poliţiei din Minneapolis în materie de utilizare a forţei. "George Floyd nu era o ameninţare pentru nimeni, el nu încerca să facă rău nimănui", a adăgat procurorul.

"Acuzatul nu este judecat pentru că este poliţist", ci "pentru ceea ce a făcut", a subliniat Steve Schleicher.

Avocatul lui Derek Chauvin, Eric Nelson, urmează să pledeze după Steve Schleicher, înainte ca juraţii să se retragă pentru a delibera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel