Noi atacuri ale rușilor, în Harkov. Cel puțin 3 civili au fost uciși și alți 31 sunt răniți

Foto: Pixabay, de ELG21
Foto: Pixabay, de ELG21

Cel puțin 3 civili au fost uciși și alți 31 sunt răniți, în orașul ucrainean Harkov.

Rușii au atacat din nou orașul Harkov. Cel puţin trei civili au fost ucişi de tiruri de artilerie şi cu rachete ale forţelor militare ruse asupra oraşului Harkov din estul Ucrainei, au anunţat autorităţile ucrainene duminică, informează Agerpres, citând dpa.

De asemenea, 31 de persoane au fost rănite de aceste tiruri ruse, a anunţat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Oamenii din Harkov, atenționați să nu iasă din locuințe



În total, trupele ruse au bombardat de 23 de ori mai multe zone ale capitalei regionale Harkov şi au încercuit sate din regiune. De asemenea, a existat un atac cu rachete. Oleg Sinegubov i-a atenţionat pe locuitorii din Harkov să nu iasă în exteriorul locuinţelor fără un motiv întemeiat.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte operaţiune militară specială" pentru "denazificarea ţării vecine.

Voluntar din Cernihiv, după retragerea rușilor: ”Liniștea este înfricoșătoare”

Oamenii din orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, au fost atacați constant de forțele ruse, până când, brusc, s-au retras. BBC a vorbit cu Juli, un voluntar care ajută la distribuirea de alimente și ajutor umanitar în zonă. Ea a înregistrat un jurnal video în săptămânile în care orașul a fost parțial sub asediu și mari părți din el au fost distruse.

Nimeni nu crede cu adevărat că rușii au plecat definitiv, spune ea, și asta înseamnă că tăcerea în sine este înfricoșătoare.

”Rușii ne atacă non-stop. Este 18 martie, a 23-a zi de război”, spune Juli în unul din jurnalele sale video. 

Pe măsură ce războiul înaintează, numărul bombardamentelor și a zilelor de război nu mai contează, zilele fiind întunecate de fumul siturilor distruse de bombe, iar nopțile fiind luminate de flăcări și rachete. Orașul a fost afectat de sistarea energiei electrice, a căldurii și a apei curente. 

”Am primit un autocar cu ajutoare umanitare și nu îmi venea să cred. Am fost atât de fericită să văd mâncare. Cred că era ceva trimis din Polonia și Italia. A fost uimitor. Încă putem supraviețui, încă avem mâncare, încă putem mânca. A fost magic”, a spus Juli. 

În urmă cu două săptămâni bombardamentele s-au oprit.  Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel