NOAPTEA MUZEELOR. Angajații din muzee, protest față de legea salarizării

noaptea muzeelor mnar
noaptea muzeelor mnar

Angajaţi ai muzeele naţionale din țară vor protesta sâmbătă faţă de Legea salarizării unice, chiar de Ziua Internațională dedicată muzeelor. 

Aproximativ 200 de angajați vor protesta la Muzeul Naţional de Istorie a României şi în faţa Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), nemulţumiţi fiind de actuala formă a Legii salarizării, care "umileşte şi desconsideră angajaţii din unităţile muzeale", susțin reprezentanţii Sindicatului lucrătorilor din MNIR.

Angajaţii din muzee au mai multe revendicări. Aceștia vor ca grilele aplicate pentru personalul din muzee să fie la egalitate cu cele aplicate pentru angajaţii din instituţiile de spectacole şi educaţie.

O altă revendicare o reprezintă renunţarea la diferenţele de salarizare existente între personalul angajat în muzeele naţionale şi restul instituţiilor muzeale din România. Distincţia aceasta este considerată de sindicalişti ca "discriminatorie".

Se dorește și punerea în aplicare, de urgenţă, a măsurilor financiare reparatorii începând cu 1 iullie 2017. Această măsură ar avea drept efect stoparea exodului personalului de specialitate din muzee.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel