Noaptea Galeriilor. Expoziție despre rasismul românesc

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Muzeul Naţional de Artă Contemporană anunţă curatorierea unei expoziţii itinerante pe tema inegalităţii de şanse şi a discriminării etnice, Muzeul Nomad de Artă Contemporană urmând să călătorească, după lansarea la Noaptea Albă a Galeriilor, către districtul de business al Bucureştiului.

'Un muzeu pop-up care va călători, după lansarea la Noaptea Albă a Galeriilor, către districtul de business al Capitalei cu o misiune: să apropie emoţional două lumi care nu se întâlnesc niciodată - cea a turnurilor înalte din Pipera şi cea a comunităţilor marginale', informează MNAC, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES. Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, de la ora 19,00, în Sala de marmură de la parterul MNAC. 'George Vasilescu, Claudiu Cobilanschi, Simona Constantin + Suzana Dan + Cosmin Filisan, SOKERES sunt artiştii selectaţi prin concurs să creeze împreună cu comunitatea din Rahova-Uranus, vecinii muzeului, precum şi cu rezidenţi din Aleea Livezilor (Ferentari), patru lucrări de artă care să construiască poduri între cele două lumi.

Expoziția, împrumutată companiilor

MNAC împrumută gratuit expoziţia companiilor. Itinerariul Muzeului Nomad, cum va fi cerut şi primit de societate, devine în continuare subiect de studiu. Singura expunere a lucrărilor la MNAC are loc de Noaptea Albă a Galeriilor, eveniment în care trupa de teatru PlayHood va juca piesa 'Friday' (ora 20,00), iar Cosmo va face un performance de percuţie ce va ghida publicul în descoperirea lucrărilor', precizează sursa citată. Muzeul Nomad de Artă Contemporană este un proiect al programului MNAC de Community Outreach care are ca obiectiv dezvoltarea publicului muzeului prin derularea unor proiecte educaţionale şi intervenţii artistice 'in place' dedicate unor comunităţi ţintite. Proiectul, finanţat de AFCN, este dezvoltat cu sprijinul şi consilierea celor de la Policy Center for Roma and Minorities. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel