EXCLUSIV  No drugs revolution. Lazăr Gigel: Toată informaţia ajunge în majoritatea ministerelor

CIADO România organizează cel mai complex program de educaţie civică, culturală şi de petrecere a timpului liber: "No drugs revolution".

CIADO România desfăşoară un proiect unic la nivel naţional, inspirat din perioada interbelică. Este vorba despre "No drugs revolution",  un proiect care atrage oamenii prin intermediul unor spectacole de teatru deosebite, spectatori care au ocazia ca, la începutul şi la sfârşitul piesei, să socializeze, să facă schimb de idei şi informaţii pe teme de interes. Despre acest program care, în prezent se desfăşoară în sistem de circuit închis dar, din septembrie, va deveni program public ne-a vorbit Gigel Lazăr, Gigel Lazăr, preşedintele CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului).

"Este un concept interbelic adaptat la secolul XXI, în sensul în care el debutează cu un cocktail de socializare cu o temă prestabilită, este piesa respectivă de teatru, aleasă în parteneriat cu Primăria municipiului Bucureşti, după care este a doua parte de socializare cu şi despre piesă, ca un fel de coffee. Este varianta prin care noi putem face în cadrul acestei socializări de la început, cât şi de la final, atât anumite studii privind diferite probleme din comunitate, dar cel mai important, putem face informarea părinţilor asupra simptomatologiei tânărului consumator de droguri.

Un alt lucru important: toată informaţia privind acest eveniment ajunge în marea majoritate a ministerelor, respectiv deconcentratelor pentru că este, deocamdată, în circuit închis", a declarat Gigel Lazăr pentru DC News.

După cum ne-a declarat interlocutorul nostru, proiectul a început de la 1 ianuarie 2018, toate evenimentele au loc la Palatul Naţional al Copiilor, de două ori pe lună şi încep la ora 18.30. "Iar din septembrie s-a decis să deschidem acest proiect spre publicul larg. Iar spectatorii, începând din septembrie, vor face anumite donaţii modice care să susţină campaniile antidrog care se desfăşoară în instituţiile de învăţământ. Spectacolul are loc de două ori pe lună.

Tot în cadrul proiectului, o dată pe lună, va avea loc un proiect care urmează aceiaşi paşi, numai că va fi de dezvoltare personală pentru copiii de clasele I-VIII", ne-a mai declarat Gigel Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel