Nivelul râului Putna, mai mare decât cel istoric din 2005. Mobilizare pentru protejarea localității Vadu Roșca

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Nivelurile râului Putna, la stația Mircești, le-au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice, înregistrate în 2005, iar autoritățile au început montarea unor panouri mobile pentru protejarea localității Vadu Roșca, județul Vrancea.

Echipele de la Apele Române Siret, împreună cu autoritățile locale și reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 kilometri, pentru apărarea localității Vadu Roșca, aflate la confluența Putnei cu Siretul. Panourile mobile suplimentare vor fi trimise de către Apele Române Dobrogea-Litoral și Apele Române Buzău-Ialomița, potrivit Administrației Naționale Apele Române.

„Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret, în colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., au luat măsuri pentru atenuarea undelor de viitură în vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna. Menționăm faptul că nivelurile râului Putna, la stația hidrometrică Mircești, au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice înregistrate în anul 2005”, au mai transmis reprezentanții Apelor Române.

Aceștia precizează că în acumulările Călimănești și Movileni a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret și afluenții săi.

„Având în vedere reactualizarea avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), asociată cu perioadele caniculare prognozate de către Administratia Nationala de Meteorologie RA, avertizăm populația că există posibilitatea creșterii severității fenomenelor hidrometeorologice în plan local, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben”, au mai arătat reprezentanții ANAR.

Populația este atenționată să evite circulația în vaduri, precum și cea cu autovehicule în zonele afectate, precum și în cele aflate sub coduri hidrologice. De asemenea, autoritățile recomandă să se evite desfășurarea activităților sezoniere pe maluri sau în proximitatea cursurilor de apă, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel