Urmărește emisiunea live


Nivelul de alertă teroristă, ridicat la "GRAV" după explozia de la Liverpool

Nivelul de alertă teroristă, ridicat la "GRAV" după explozia de la Liverpool
Nivelul de alertă teroristă, ridicat la "GRAV" după explozia de la Liverpool

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la "grav" după explozia de la Liverpool.

Nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la grav, faţă de cel precedent, substanţial, după explozia unui taxi duminică, la Liverpool, a anunţat luni ministrul de interne britanic Priti Patel, transmite Agerpres, citând Reuters.

Nivelul grav de alertă teroristă în Regatul Unit se traduce prin faptul că probabilitatea unui atac este ridicată. Ministrul Priti Patel a adăugat că atacul de la Liverpool este al doilea incident din ultimele 30 de zile.

Explozia unui taxi, duminică, în faţa unui spital pentru femei la Liverpool, în nordul Angliei, a fost calificată luni drept incident terorist" de poliţia antitero, însărcinată cu ancheta.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager care a murit în explozie. Un al patrulea individ având legătură cu acest caz a fost arestat luni, după ce în ajun fuseseră reţinuţi trei indivizi. Şoferul taxiului a supravieţuit exploziei şi este internat în spital, starea sa fiind stabilă.

Şoferul de taxi, considerat un ”erou”

Șoferul de taxi, pe nume David Perry, a fost declarat erou de primarul din Liverpool, Joanne Anderson, pentru că l-a încuiat pe suspect în interiorul vehiculului.

”Se pare că şoferul taxiului respectiv s-a comportat cu o prezenţă de spirit şi un curaj incredibile”, a declarat luni și premierul Boris Johnson, în cursul unei vizite la un centru medical din Londra. În urma exploziei de duminică, spitalul din Liverpool a restricționat accesul la vizite, iar pacienții au fost redirecționați către alte spitale „acolo unde era posibil”.

„Ne revizuim activitatea pacienților în următoarele 24-48 de ore și pacienții ar trebui să aștepte să fie contactați pentru actualizări despre orice întâlniri planificate sau alte vizite la spital”, au transmis reprezentanții unității medicale.   

Deşi motivaţia nu a fost stabilită deocamdată, date fiind toate circumstanţele se consideră că a fost vorba de un incident terorist, iar poliţia antitero îşi continuă investigaţia, potrivit lui Russ Jackson, responsabil al poliţiei antitero din regiune.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel