Nivelul de alertă a crescut în Regatul Unit din cauza creșterii rapide a cazurilor de infectare cu Omicron

Nivelul de alertă a crescut în Regatul Unit din cauza creșterii rapide a cazurilor de infectare cu Omicron / Foto: Pixabay
Nivelul de alertă a crescut în Regatul Unit din cauza creșterii rapide a cazurilor de infectare cu Omicron / Foto: Pixabay

Nivelul de alertă a crescut în Regatul Unit din cauza creșterii rapide a cazurilor de infectare cu Omicron.

Responsabili din domeniul sănătăţii în Regatul Unit au anunţat duminică o creştere a nivelului de alertă pentru Covid din cauza unei creşteri rapide a cazurilor de infectare cu varianta Omicron, relatează Agerpres, citând  AFP.

Nivelul creşte de la trei la patru, fiind al doilea cel mai înalt nivel şi indică faptul că transmiterea este mare şi presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată şi semnificativă sau în creştere.

Primele elemente arată că Omicron se răspândeşte mult mai rapid decât Delta şi că protecţia vaccinului împotriva afecţiunilor simptomatice ale Omicron este redusă, subliniază sursele citate.

Numărul spitalizărilor ar putea crește


Deşi gravitatea Omicron nu este cunoscută încă şi va fi mai clară în următoarele săptămâni, responsabili din domeniul sănătăţii notează că există deja spitalizări din cauza Omicron şi că este probabil ca numărul acestora să crească rapid.

Premierul Boris Johnson se va adresa naţiunii duminică seara, a indicat Downing Street. Se aşteaptă ca el să facă un bilanţ al eforturilor guvernului în lupta împotriva răspândirii Omicron, între care extinderea campaniei de rapel la persoanele cu vârsta de peste 30 de ani, începând de luni.

Aceste anunţuri se adaugă la noi măsuri prezentate de Boris Johnson, printre care revenirea la telemuncă şi introducerea în anumite locuri a certificatului sanitar, măsuri care vor fi supuse votului deputaţilor marţi.

Regatul Unit este afectat în mod special de pandemie, cu peste 146.000 de decese şi aproximativ 50.000 de noi cazuri de contaminare înregistrate în fiecare zi.

Agenţia sanitară britanică: Doza 'booster' oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID-19 a variantei Omicron

A treia doză de vaccin anti-COVID-19 (doza booster) oferă o protecţie de 70-75% împotriva formei uşoare de COVID-19 provocate de varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, a anunţat vineri Agenţia de securitate sanitară din Marea Britanie (UK Health Security Agency), în ziua în care această ţară a înregistrat un record al noilor cazuri de COVID-19 după luna ianuarie, relatează Reuters şi EFE. 

În analiza efectuată pe 581 de persoane infectate cu varianta Omicron, schema iniţială de două doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau AstraZeneca a relevat niveluri mult mai reduse ale protecţiei împotriva infecţiei simptomatice, în comparaţie cu protecţia oferită împotriva variantei Delta.

Dar după administrarea dozei booster eficacitatea împotriva infecţiei simptomatice a ajuns la 70-75%, indiferent de serul folosit pentru schema iniţială de vaccinare, au remarcat experţii britanici. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel