Nistor Călin: Trebuie făcut curat şi în DNA

DNA
DNA

Adjunctul din DNA, Nistor Călin, susține că este momentul ca în DNA să fie făcute evaluări ale personalului.

Procurorul şef adjunct din DNA Nistor Călin a declarat, vineri seară, că trebuie făcut "curat "şi în Direcţia Naţională Anticorupţie, iar ca măsuri a enumerat evaluarea urgentă a personalului şi analizarea cauzelor în care s-au dispus achitări.

"Trebuie făcută o evaluare urgentă a personalului, identificate, analizate aceste cauze în care s-au dispus achitări de către instanţele de judecată. (...) Trebuie făcut curat şi în DNA", a afirmat Călin, la B1 TV, referitor la cum vede recredibilizarea DNA, ce măsuri ar lua şi dacă trebuie făcut "curat" în instituţie.

"Unii au confirmat"


Despre aducerea unor anchetatori buni, el a spus că tot timpul ar trebui aduşi numai procurori buni.

"Presupun că tot timpul au fost aduşi pe criterii profesionale procurorii. (...) Am participat la interviuri privind selecţia multor procurori şi unii au confirmat", a răspuns adjunctul DNA, întrebat în legătură cu selectarea acestora pe criterii profesionale şi nu "aduşi de SRI sau prin alte prietenii".

El a arătat că interviul sau orice altă formă a concursului nu reprezintă o metodă infailibilă. "Poţi scăpa tot timpul şi procurori mai puţini pregătiţi", a explicat el.

Nistor Călin a precizat că după, noua lege, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va organiza selecţia pentru procurorii DNA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel