Ninge pe mai multe drumuri naționale. Se intervine cu utilaje de deszăpezire 

Fotografie creată de Burak Kebapci, de la Pexels
Fotografie creată de Burak Kebapci, de la Pexels

Ninge abundent pe toate drumurile naționale din zonele montane aflate în sudul și sud-estul Transilvaniei. Probleme sunt și pe Transalpina în zona Rânca.

Ninsorile de duminică au afectat în special trecătorile montane și zonele mai joase din județele Brașov, Covasna și Harghita.

DRDP Brașov anunță că acționează cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante în toate zonele afectate. De asemenea, drumarii intervin pe DN 67C, Transalpina, în zona Rânca.

Șoferii sunt rugăți să circule cu prudență pe toate drumurile acoperite cu zăpadă. Cei care au apucat să-și monteze cauciucurile de vară, ar fi bine să-și amâne deplasările în zonele în care ninge, precizează drumarii.

Vremea se răcește în toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată, valabilă în toată ţară de sâmbătă, ora 12:00, până luni, la ora 10:00.

În intervalul menţionat, local şi temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile şi pe arii restrânse, în sudul şi sud-estul ţării, se vor acumula cantităţi de peste 15-20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă â vor fi şi manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăşi 65-70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara. La începutul săptămânii viitoare vremea se va menţine deosebit de rece şi va continua să ningă, în special la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel