Nikola Gruevski, fost premier macedonean, azil politic în Ungaria

Descriere foto:

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski a primit azil politic în Ungaria, relatează presa maghiară.

Fostul premier macedonean Nikola Gruevski a primit azil în Ungaria, a anunţat marţi ziarul Magyar Idok, relatează Reuters. Publicaţia, care nu şi-a dezvăluit sursele, a declarat că Oficiul pentru imigraţie şi azil din Ungaria a stabilit că au fost îndeplinite condiţiile legale pentru acordarea de azil.

Nici Oficiul pentru imigraţie şi azil, nici guvernul ungar nu au dorit să comenteze în legătură cu această informaţie. Nikola Gruevski se află în prezent în Ungaria, unde a solicitat azil politic, considerându-se o victimă a persecuţiei în ţara sa, după ce i s-a confirmat în apel în octombrie o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru abuz de putere.

Cinci dosare de corupție

Fost lider al partidului VMRO-DPMNE (dreapta), Nikola Gruevski a fost condamnat pentru că a primit pentru uz personal un Mercedes în valoare de 600.000 de euro, plătit din bani publici. Acest proces nu era decât primul din ceea ce se anunţa a fi o serie neagră, întrucât el este urmărit în alte cinci dosare de corupţie, abuz de putere sau ascultare ilegală a opozanţilor şi a personalităţilor din societatea civilă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26