Nicuşor Dan, ultimele declaraţii despre bugetul Capitalei, înainte de şedinţa decisivă de Consiliu

Facebook Nicusor Dan
Facebook Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut ultimele declaraţii despre buget înainte de şedinţa decisivă, în care şi cei de la USR-PLUS ar urma să voteze favorabil. 

“Este un demers pe care l-am început în luna ianuarie. A fost un demers dificil, pentru că a plecat cu o situație financiară extrem extrem de dificilă, pentru că Primăria Capitalei nu a fost pusă pe niște baze economice ani de zile.

Atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să le mulțumesc colegilor din majoritate pentru a ajunge la un buget rezonabil azi. Este un buget al curățeniei, în care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri. Nu poți să faci investiții, când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări, încă din primăvara lui 2019. Deci, este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar. Primăria Capitalei se va ține de cuvânt.

Va plăti tot ce a consumat și va plăti în termen și este un buget de deschidere către acele investiții pe care bucureștenii le așteaptă de multp vreme, investiții în termoficare, investiții în infrastructură, terminăm Prelungirea Ghencea, Pasajul Doamna Ghica, Parcarea de la Pantelimon, mergem să facem semaforizare inteligentă și deschidem acele restanțe, vorbim de registrul spațiilor verzi, de un nou plan de claitatea aerului. Pe scurt este un buget al curățeniei, care deschide calea acelor investiții serioase”, a declarat primarul Nicuşor Dan, conform B1.

VEZI Ședință extraordinară a CGMB pentru aprobarea bugetului. Nicușor Dan intervine

Bugetul Capitalei, blocat două săptămâni. USR-PLUS a refuzat să îl voteze

Consilierii USR-PLUS au refuzat iniţial să voteze bugetul Capitalei, pe motiv că acesta ar fi fost nerealist şi supraestimat. La acel moment, Nicuşor Dan se declara "uluit" de acţiunea celor de la USR-PLUS. 

„Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa. Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă ca să putem începe investițiile”, spunea Nicușor Dan.

VEZI ŞI USR-PLUS blochează bugetul Capitalei. Nicușor Dan: Sunt uluit. Realmente nu se poate așa

Un alt motiv pentru care bugetul nu ar fi fost votat ar fi, se pare, faptul că Nicuşor Dan nu i-ar fi acordat drept de semnătură pentru schimbarea conducerilor spitalelor din subordinea ASSMB viceprimarului Horia Tomescu, un apropiat al lui Vlad Voiculescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel