Nicușor Dan, prima reacție după moartea femeii mușcate de câini: Refuz să intru în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Cine a greșit va plăti

Sursa foto: Facebook Nicusor Dan
Sursa foto: Facebook Nicusor Dan

Nicușor Dan a avut o primă reacție în cazul Anei Oros, femeia ucisă de câini, ieri, în zona Lacul Morii. Aceasta lucra la Primăria Capitalei.

"Îmi pare rău că Ana Oros a murit, ieri, într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi. Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie sa facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Vezi și:  Robert Negoiță, către Nicușor Dan: Să convoace urgent o ședință cu toate primăriile de sector. Fenomenul câinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control 

Angajaţii care capturează câini în Bucureşti, instruiţi să intervină doar la sesizări - Audio

Ce spune Primăria Sectorului 6 despre moartea Anei Oros

"Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii - zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna. Terenul a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna.

În prezent, se află în posesia a trei persoane. Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.

Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36", a transmis, ieri, Primăria Sectorului 6.

Vezi și: ASPA, reacţie în cazul femeii ucise de câini în Bucureşti: Problema nu e doar a noastră, ci şi a Poliţiei

Femeie ucisă de câini în Bucureşti. Tudor Ionescu a spus cum s-a ajuns la tragedie. Ce faci atunci când eşti atacat: Ştiu că e greu, dar e viaţa noastră în balanţă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel