Nicusor Dan anunţă la ce renunţă Primăria Bucureşti. "Plafonăm salarii, nu mai dăm bani pentru statui"

Nicușor Dan / Foto: Crisan Andreescu
Nicușor Dan / Foto: Crisan Andreescu

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că vrea să oprească "risipa banului public" cu noul buget al Bucureştiului. 

"Este un buget prin care stopăm risipa şi voi da câteva exemple", a spus Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă. 

"Reducem substanţial banii pentru festivaluri, târguri şi alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost de peste 200 milioane lei în 2019. Pentru 2021, este de câteva milioane de lei, pentru evenimente culturale de notorietate, ajunse unele la peste 10 ediţii. Renunţăm pentru acest an la achiziţii de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi. Nu alocăm bani pentru noi statui. Nu alocăm bani pentru campanii publicitare.

Plafonăm salariile la nivelul anului 2020, cum am mai anunţat. Legat de instituţii, le-am cerut să propună bugete realiste. Unele instituţii au propus exact cât le-am dat, unele au propus de 4-5 ori mai mult. Sunt unele la care propunem să dăm de 10 ori mai puţin şi două către care propunem să dăm de 100 de ori mai puţin pe bunuri şi servicii.

Propun să renunţăm la sumele de bani pe care familiile le primesc la 25 de ani de căsătorie. Propun, însă, să păstrăm alte stimulente, cum este cel pentru reducerea abandonului şcolar", a mai spus Nicuşor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel