Nicuşor Dan anunţă anularea PUZ Sector 2: Al cincilea PUZ de sector anulat de instanţă

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a anunţat că Tribunalul Bucureşti a anulat PUZ Sector 2. 

"Tribunalul București a anulat și a suspendat azi PUZ Sector 2. Este al cincilea PUZ de sector care este anulat de instanță.

Dispariția a zeci de hectare de spațiu verde, blocuri de 14 etaje pe malurile lacurilor, blocuri de 14 etaje pe străzi de 7 metri lățime, asta înseamnă PUZ Sector 2, ca și celelalte PUZ-uri de sector.

Asa-zișii dezvoltatori imobiliari au încercat cu tot dinadinsul să oprească soluția instanței: cereri succesive de recuzare a instanței, plângere la DNA împotriva judecătoarei înainte de pronunțare, intervenții noi la fiecare termen pentru a forța amânarea, etc.

Iar instituțiile statului tac complice: Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul au fost sesizate de mine de acum doi ani și nu fac în continuare nimic, mai mult, încurajează așa-zișii dezvoltatori să construiască în baza PUZ", a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Primăria Capitalei, o săptămână fără arhitect şef din vina lui Nicuşor Dan 

"O NOUĂ GAFĂ MARCA NICUȘOR DAN!

SĂPTĂMÂNA ACEASTA PRIMĂRIA CAPITALEI NU ARE ARHITECT ȘEF!

În ședința de azi, am aflat cu stupoare că deși a decis să nu-i mai prelungească mandatul fostului arh. șef al Capitalei, dl. Adrian Bold, Primarul General a intârziat să trimită solicitarea de validare a delegării atribuțiilor noului arh. șef, către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Până vine confirmarea de la ANFP, Primăria Capitalei nu are Arhitect Șef!

Aveți mai jos inregistrarea din timpul ședinței CGMB de azi 29.05.2023 in care l-am intrebat despre acestă stare de fapt, iar Primarul General dl.Nicușor Dan și-a recunoscut vina!

Termenele de eliberare a documentelor erau depășite cu lunile și până acum, dar pentru a „rezolva” situația, Primarul General a mai provocat incă un motiv de întârziere.

Acum intrebarea care se pune este DE CE NU ORGANIZEAZĂ CONCURS PENTRU OCUPAREA POSTULUI DE ARHITECT ȘEF AL CAPITALEI ȘI APELEAZĂ LA NUMIREA PRIN DELEGARE A ATRIBUȚIILOR? SIMPLU! PENTRU A-L ȚINE ÎNTR-O LESĂ SCURTĂ PE VIITORUL ARH. ȘEF! NU MAI RĂSPUNDE LA COMENZI, ÎI RETRAGE ATRIBUȚIILE ȘI LE DĂ CUIVA CARE RĂSPUNDE!

Cam atât despre competențe și transparență în acest mandat!

Îi doresc un mandat bun viitorului Arh. şef, d-lui Matei Damian. Va avea de ales între a face ce îi spune actualul Primar General să facă și ce este corect și oportun! Vom vedea ce va alege!", a scris Costin Hazarian pe Facebook. 

"E o eroare pe care mi-o asum", a comentat scurt în şedinţa CGMB Nicuşor Dan. 

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel