EXCLUSIV  Nicușor Dan a sunat personal reprezentanți ai trei ONG-uri. Dide strigă TRANSPARENȚĂ! Nu e exclus un protest

Nicușor Dan / Foto: Facebook
Nicușor Dan / Foto: Facebook

Nicușor Dan a sunat personal reprezentanți ai trei ONG-uri pentru a le propune un loc în ATOP, a spus activistul civic Cristian Mihai Dide pentru DC News, explicând totodată și de ce există nemulțumiri în rândul societății civile.

UPDATE: Iată hotărârea privind validarea componenţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Municipiului Bucureşti. 

VEZI AICI DOCUMENTUL. 

Marți seară, Nicușor Dan a sunat personal reprezentanți ai trei ONG-uri pentru a le propune un loc în ATOP, cu toate că, încă din februarie, i s-a recomandat să folosească platforma www.votong.ro pentru a alege dintre candidați, așa cum s-a întâmplat și în cazul CES.

Contactat de DC News, președintele Asociației „Evoluție în Instituție”, Cristian Mihai Dide, a explicat că 'în luna februarie a acestui an, eu am fost în audiență la secretarul general al Primăriei Municipiului București, Georgiana Zamfir. I-am spus că sunt nemulțumit de faptul că, în momentul de față, în ATOP, societatea civilă este reprezentată de doi generali în rezervă și un fost primar și că eu le propun, așa cum a fost și în CES, să folosească platforma www.votong.ro.'

Cristian Mihai Dide a adus la cunoștință faptul că ar fi vrut să participe, să se înscrie pentru o astfel de funcție în ATOP și, asemenea colegilor săi, îl interesa... transparența.

'Mi-au zis că o să discutăm despre aspectul acesta. Au trecut, din februarie până acum, șase luni. Astăzi am primit telefoane de la colegii din ONG-uri. M-au informat că domnul Dan caută reprezentanți.', a adăugat Cristian Mihai Dide pentru DC News.

Colegii lui Dide i-au spus lui Nicușor Dan același lucru, respectiv: 'Noi recomandăm o procedură transparentă, în care să se depună mai multe candidaturi, iar dânsul să-și aleagă de acolo.'

'Nu am protestat pentru a face din nou lucrurile pe telefoane'

'Așa mi se pare normal. De asta am protestat trei ani în stradă! Pentru transparență, nu pentru a face din nou lucrurile pe telefoane.', a punctat Dide. 

O soluție era, spune Cristian Mihai Dide, 'să fi făcut un anunț pe pagina de Facebook a Primăriei în care să spună că se caută reprezentanți ai societății civile în ATOP, de exemplu.'

'Noi suntem nemulțumiți de ce a făcut domnul primar în momentul de față și așteptăm să vedem ce o să se întâmple după ce apare informația.', a continuat el. 

Deși i-a spus și personal lui Nicușor Dan de 'cei trei care ocupă acum funcțiile', edilul nu a dorit să poarte această conversație și nu l-a sunat. 

'Nu e exclus să facem un protest'

Cristian Mihai Dide a mai dezvăluit pentru DC News, marți seară, că 'așteptăm să vedem ce o să facă și după, nu e exclus să facem un protest. Să nu uităm că domnul Dan a fost foarte mult susținut de societatea civilă pentru a ocupa funcția de primar.'

'Am discutat și cu colegii de la care am primit informația. Dacă voi fi sunat, același lucru o să-i spun. Eu nu i-am spus că vreau să ocup o funcție, eu i-am spus că vreau să scoată acea funcție publică - să fie candidaturi, să aleagă dânsul pe cine vrea, dar să fie o procedură transparentăNoi, societatea civilă, ONG-iștii mai activi, asta cerem - transparență.', a mai declarat Dide. 

'Transparența ajută foarte mult democrația!', a conchis activistul civic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel