Nicușor Dan a anunțat că se va vaccina anti-Covid săptămâna viitoare

Foto: Facebook Nicușor Dan
Foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că se va vaccina anti-Covid săptămâna viitoare.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că își va face prima doză de vaccin Covid-19 săptămâna viitoare. 

„Am spus că trebuie să fac niște investigații medicale. Le-am făcut și săptămâna viitoare mă voi vaccina cu prima doză.”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei conferințe de presă.

Astăzi s-a deschis Târgul de Crăciun din București, organizat de Primăria Capitalei. La acest târg nu pot intra decât cei vaccinați sau cei care au trecut prin boală în ultimele 6 luni. 

VEZI ȘI: Cât te costă să intri la Târgul de Crăciun al lui Nicușor Dan dacă ești o familie cu trei copii. Oamenii sunt revoltați: Faliment!

Nicușor Dan a trecut prin boală în primăvară

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avut Covid-19 în primăvară. De altfel, la începutul lunii noiembrie, Nicușor Dan declara că: "Am trecut prin boală. (...) Am spus că mă voi vaccina după ce fac un număr de teste, pe care n-am apucat încă să le fac, pentru că există niște urgențe care sunt mai importante. Mă voi vaccina.

Am trecut prin boală, cred că primul test pozitiv a fost în jur de 20  aprilie. Atunci m-am declarat la DSP. Cele șase luni au trecut însă de atunci, nu pot să scot certificatul.", potrivit Digi24

VEZI ȘI: OMS: Cel puțin o jumătate de milion de vieți, salvate de vaccinuri în Europa

Cel puţin o jumătate de milion de vieţi au fost deja salvate de vaccinurile anti-Covid în Europa, potrivit unui raport publicat joi de filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Studiul, realizat pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani în aproximativ 30 de ţări europene cu aproximativ 460 de milioane de locuitori, indică faptul că de la începutul campaniei de vaccinare au fost salvate 470.000 de vieţi. Această estimare este prudentă deoarece nu ţine cont de numărul de vieţi salvate în rândul celor sub 60 de ani şi nici datorită reducerii transmiterii.

Realizat pe baza datelor colectate în mai mult de jumătate din 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, studiul estimează că aproape 160.000 de vieţi au fost salvate în Anglia şi aproximativ 39.000 în Franţa. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel