Nicuşor Dan: PMB, cadouri de zeci de milioane de euro pentru speculatorii imobiliari

[] []

30 iul 2019 / 14:21
Salveaza PDF Comentarii
Nicușor Dan
Nicușor Dan

"Primarul General propune pentru ședința Consiliului General de mâine nu mai puțin de 24 de PUZ-uri, multe dintre ele controversate", transmite Nicuşor Dan.

"Revine PUZ-ul pentru extinderea complexului rezidențial Stejarii din Pădurea Băneasa (Jandarmeriei 14). PUZ-ul este ilegal întrucât Legea 24/2007 interzice schimbarea funcțiunii de sere în altă funcțiune, cu excepția altor tipuri de spații verzi. Beneficiul necuvenit pentru proprietar este de 22 milioane euro. În aceeași situație juridică se găsește PUZ Jandarmeriei 2D.

Pentru majoritatea PUZ-urilor Consiliul General oferă investitorilor cadoul de 20% construire suplimentară. Derogarea este prevăzută de lege pentru situații excepționale, dar a devenit, din păcate, regulă. Efectele sunt o supraaglomerare a orașului deja foarte aglomerat și câștiguri de milioane de euro pentru proprietari. De exemplu pentru PUZ Bucovăț 3 Planul Urbanistic General prevede posibilitatea de a construi o suprafață desfășurată de 34.000 mp suprafață desfășurată, iar PUZ-ul propune construirea a 41.000 mp suprafață desfășurată. Câștigul proprietarului este de 2 milioane euro", se arată într-un comunicat transmis de către deputatul Nicuşor Dan.

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28