Nicușor Constantinescu, REȚINUT de procurorii DNA

Nicusor Constantinescu
Nicusor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

Nicușor Constantinescu fusese ridicat de mascaţi şi dus la DNA pentru audieri într-un dosar în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese.

Nicuşor Constantinescu a declarat, joi, la ieşirea din sediul CJ Constanţa, că pe numele său a fost emis un mandat de aducere şi că se așteaptă să fie reţinut.

"Am mandat de aducere la DNA Constanţa, probabil voi fi reţinut, dar sunt pregătit, am bagajele făcute, am pamperşii la mine, periuţa de dinţi...", a explicat Nicuşor Constantinescu, scrie România TV.

DNA îl acuză pe Nicuşor Constantinescu că, în anul 2012, a acceptat şi decontat o cotă de 23% din valoarea lucrărilor de împădurire şi pepiniere executate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, reprezentând cheltuieli indirecte, în loc de 18%, cât ar fi fost legal, fiind astfel plătită nelegal suma totală de 1.054.405,98 lei.

VEZI ȘI: Oana Stancu, reacție vehementă: "CÂT DOARE DE TARE?"

De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa a efectuat plăţi nelegale pentru servicii de publicitate în cuantum de 2.5220.550,25 lei către SC COMBAT PRESS SRL Constanţa şi SC SOTI CABLE NEPTUN SRL, fără ca aceste servicii să aibă legătură cu informaţiile de interes public şi transparenţa decizională, pentru care există obligativitatea comunicării din oficiu, ca informaţii de interes public.

Procurorii îl cercetează pe Constantinescu şi pentru lucrări reprezentând cheltuieli de capital, respectiv lucrări de întreţinere curentă executate la drumurile judeţene şi pentru lucrările reprezentând cheltuieli de capital, respectiv lucrări de modernizare şi reabilitare ale drumurilor judeţene conform HG nr.577/1997, lucrări de împădurire şi pepiniere, C.J. Constanţa a decontat nelegal cota de 2,5% din valoarea lucrărilor realizate, reprezentând organizare de şantier, fără existenţa documentele justificative specifice organizării de şantier, faptă care a condus la plata nelegală a sumei totale de 498.942,82 lei.

Totodată, Nicuşor Constantinescu Nicuşor Daniel mai este cercetat şi pentru conflict de interese în şase cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel