Nicolau: Nu m-a căutat nimeni pentru funcția de interimar la TVR

nicolau valentin
nicolau valentin

Valentin Nicolau, membru al Consiliului de Administrație al TVR ales de salariați, a declarat pentru DeCe News că nu a fost contactat de USL în legătură cu eventuala sa numire în funcția de președinte-director interimar al TVR. Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că va da o ordonanță de urgență prin care interimarul la șefia televiziunii publice să fie numit de cele două Birouri reunite ale celor două Camere, și nu de plenul Parlamentului. Nicolau ar putea fi o posibilă propunere, numele său fiind vehiculat în ultima perioada drept favorit al PSD.

Valentin Nicolau, fostul șef al instituției în perioada guvernului Năstase, ne-a spus că nu a fost căutat de nimeni din USL deocamdată, iar dacă asta se va întâmpla, scriitorul a precizat că va analiza oferta.

De asemenea, membrul CA al TVR a exprimat îndoieli cu privire la posibilitatea schimbării legii de funcționare a TVR prin OUG, pentru că aceasta este una organică.

Nicolau a precizat că atmosfera de lucru din interiorul televiziunii publice este una ”toxică” de un an și jumătate.

Întrebat dacă, pe fondul jocurilor politice din USL, crede că PNL ar fi boicotat o ședință de plen unde ar fi trebuit votat Valentin Nicolau, acesta a răspuns: ”Nu văd ce ar fi avut cu mine. Sunt jocuri politice, e problema partidelor, nu a oamenilor”.

Propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte-director interimar al Societății Române de Televiziune este jurnalistul Rareș Bogdan. Acesta a fost audiat, marți, de comisiile de Cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, unde a fost validat cu 14 voturi ”pentru”, unul ”împotrivă” și 5 abțineri. Drumul jurnalistului spre conducerea TVR s-a oprit însă în plenul Parlamentului, acolo unde Rareș Bogdan nu a primit suficiente voturi, după ce parlamentarii PSD au boicotat ședința.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel