Nicolas Sarkozy, REȚINUT. Chirieac: "A atacat SINGUR"

Bogdan Chirieac a comentat informația conform căreia fostul președinte francez, Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliția franceză. 

"Nicolas Sarkozy este în 'garde a vue', care nu înseamnă neapărat băgat la 'haules' cum este la noi, ci aflarea la dispoziția poliției care face ancheta. În Franța, poliția anchetează, nu serviciile secrete, așa cum se întâmpla la noi până acum vreo trei ani. În legătură cu fapta, ca atare, ea a fost dezvăluită primă oară de fostul dictator Muammar al-Gaddafi. Sarkozy ar fi primit 50 de milioane de dolari pentru campania electorală. Dictatorul libian a făcut declarația aceasta în 2011. Nicolas Sarkozy a început atacul asupra Libiei, la câteva ore, înainte ca aliații NATO să ia o decizie. Pur și simplu Franța a atacat singură, aerian, Libia. La vremea respectivă, presa franceză a spus că Sarkozy, prin acest atac, de fapt încerca să acopere acest caz. Se dovedește că a fost adevărat. Să nu uităm că Gaddafi a fost invitat la Paris, și-a montat cortul în centrul Parisului, în Place de la Concorde și acolo s-au petrecut o mulțime de lucruri: legare de contacte cu firmele de stat franceze, cu multe alte lucruri în acest sens," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Istoricul instalării cortului 

Reamintim că Muammar al-Gaddafi se caza mereu cu cortul, oriunde ar fi mers inclusiv în vizitele oficiale pe care le efecuta, pentru că voia să fie fidel originilor sale de beduin. Conform obiceiurilor beduinilor, ei călătoresc prin deşert şi îşi amplasează corturi mari, în care locuiesc temporar. 

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut pentru 48 de ore într-un dosar care privește finanțarea campaniei din anul 2007. Ancheta vizează o tranșă de bani de 5 milioane de dolari dintr-o presupusă sumă totală de 50 de milioane, ce ar fi fost primiți de la fostul lider libian Muammar Gaddafi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel