Urmărește emisiunea live


Nicolai Tand, gest extraordinar. Fiți alături de el!

Nicolai Tand
Nicolai Tand

Joi, de la ora 18:00, la Gara de Nord, Chef Nicolai Tand şi Asociația Șansa Ta vor oferi porţii de mâncare oamenilor fără adăpost şi familiilor din medii defavorizate. Acţiunea face parte din campania umanitară „O şansă caldă", care împlineşte 8 ani de la prima ediţie.

„Fiecare om al străzii este, el însuşi, o poveste. Fără familie, fără un acoperiş deasupra capului sau rude care să-i ia sub ocrotirea lor, mulţi oameni trăiesc sub cerul liber şi din mila trecătorilor. Aceşti oameni ne cunosc deja şi, de opt ani, ne aşteaptă în fiecare joi la Gara de Nord, ca să le oferim o masă caldă", spune Gabriel Ciobotaru, Preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.

Campania „O şansă caldă" este deja un proiect cu tradiţie la Gara de Nord. O dată pe săptămână, voluntarii Şansa Ta împart celor săraci mâncare caldă, pâine, fructe, conserve şi obiecte vestimentare. De cele mai multe ori, la Gara de Nord vin şi cadre medicale care oferă ajutor specializat, acordând asistenţă celor prezenţi. În mai multe cazuri, oamenii întâlniţi aici şi-au pierdut actele sau nu au deţinut niciodată documente de identificare, aşa că Asociaţia Şansa Ta îi ajută să obţină o identitate oficială.

De-a lungul anilor, „O şansă caldă" a adunat parteneri de încredere care au susţinut campania. Chef Nicolai Tand găteşte pentru oamenii străzii ori de câte ori are ocazia, iar elevii de la mai multe şcoli generale din Bucureşti şi studenţii s-au oferit voluntari, în numeroase rânduri, pentru a împărţi hrană celor în nevoie. Campania „O şansă caldă" a fost premiată la Gala Societăţii Civile cu locul I.

Alături de „O şansă caldă", Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii precum „Zâmbetul din cutie" (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate" (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tău" (rechizite şi ghiozdane oferite copiilor săraci sau celor din centre de plasament) sau „Să construim speranţe împreună" (construirea de case pentru familiile sărace). Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, la Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social" unde găzduieşte şi educă copii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

Toţi cei care pot sprijni astăzi această acţiune, prin donaţii sau prin prezenţă, sunt invitaţi să se adreseze Asociaţiei Şansa Ta, la datele de contact de mai jos.


Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 000740/22.05.2014.

Date de contact:
Gabriel Ciobotaru - Președintele Asociației Șansa Ta
Casiana Fometescu - Coordonator Dep. PR, Asociația Șansa Ta
Tel/Fax: 031 822 24 57; Mobil: 0744 910 487

Beneficiar: " Asociația Șansa Ta"
Conturile  bancare deschise la BCR:
CONT IN LEI         RO64RNCB0591123278690001
CONT IN EURO    RO37RNCB0591123278690002
SWIFT: RNCB RO BU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel