Nicolaescu: Între 2 și 20% ar putea să fie prima creștere de salarii

eugen_nicolaescu
eugen_nicolaescu

„Vă imaginați, dacă aș avea 6% din PIB, ce ministru fericit aș fi? Dar nu așa punem problema. Noi încercăm să căutăm măcar niște reașezări ale bugetului și eu am făcut un calcul estimativ, poate între 2% și 20% am găsi, într-o primă etapă, pentru majorarea salariilor pentru rezidenți”, a spus Eugen Nicolaescu.

Acesta a precizat însă că nu va avea date concrete înainte de 10 octombrie, așa că nu vrea să facă promisiuni fără cifre, potrivit digi24.ro.

Printre revendicările medicilor sunt mărirea salariilor medicilor rezidenţi, creşterea bugetului sănătăţii astfel încât să ajungă la 6% din PIB, dar şi o lege specială pentru salarizarea personalului din sistemul de sănătate diferită de cea a bugetarilor.

Cum se prezintă situația

Un medic rezident din anul întâi câștigă între 800 și 900 de lei pe lună. Pentru creșterea salariilor acestora, efortul financiar ar fi de 40 de milioane de euro, potrivit Colegiului Medicilor.

În întreg sistemul medical lucrează aproximativ 40.000 de medici. Ministrul Sănătății a repetat că se poartă un dialog cu protestatarii.

„Am prezentat ieri în Guvern o informare referitoare la această situație și am primit mandat de la premier ca, dacă protestatarii doresc să discute, cu mare plăcere discutăm. Numai că discuțiile sunt începute de luni de zile”, a spus ministrul. Afirmațiile sale vin în contextul în care sute de medici pichetează din nou Ministerul Sănătății, pentru a doua zi consecutiv.

Astăzi în faţa Ministerului Sănătăţii protestează medici şi asistenţi veniţi din judeţele Braşov, Cluj, Vrancea, Vâlcea, Arad şi Hunedoara.

Săptămâna trecută, ministrul declara că protestele medicilor „nu se justifică” și că doar 8.000 dintre ei au motive să fie nemulțumiți de salarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel