Nicolăescu ascunde vaccinul anticancer ca să nu mai cheltuie de la buget

agerpres_7257955
agerpres_7257955

În România, zilnic mor șase femei din cauza cancerului de col uterin, o boală silențioasă, dar care face ravagii. Țara noastră ocupă primul loc în ceea ce privește numărul persoanelor care pier din cauza maladiei necruțătoare. Cu toate acestea, nimeni nu a luat nicio măsură. Eugen Nicolăescu nu suflă o vorbă despre cum ar putea fi cancerul ținut la distanță, deși ar trebui să facă acest lucru, după cum susține și Vlad Petreanu.

În 2008, campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a eșuat din mai multe motive după cum arată și jurnalistul pe blogul personal: "A fost un fiasco total, care s-a repetat şi anul următor, când Ministerul Sănătăţii a reluat campania, în aceleaşi condiţii tehnice şi potrivit aceloraşi reguli, cu singura diferenţă că a încercat să comunice mai mult. Autorităţile sanitare au impus părinţilor să-şi asume răspunderea pentru vaccinarea copiilor, prin solicitarea semnăturii de acord. Chiar dacă cererea este, de fapt, normală, contextul impune o abordare ceva mai atentă.

Un alt defect al campaniei din 2008 (şi, în mare măsură, şi al celei din 2009) a fost că medicii de familie nu fuseseră informaţi, în prealabil, cu privire la siguranţa şi modul de acţiune al vaccinului anti-cancer", a scris jurnalistul.

În ceea ce privește Ministerul Sănătății, se pare că strategia în ceea ce privește vaccinarea a fost schimbată. Mai precis, nimeni nu vorbește despre acest subiect, deși ar trebui.

"De data aceasta, Ministerul Sănătății nu mai face nimic, probabil de teamă să nu mai greşească încă o dată. Iar prin a nu face nimic înţeleg tăcerea asurzitoare şi criminală privind posibilitatea vaccinării anti-HPV, la cererea părinţilor, printr-o acţiune naţională care ar fi trebuit să înceapă la 1 octombrie 2013. De această dată Ministerul a decis să nu mai impună nimic părinţilor ci să-i lase pe ei să decidă dacă vor sau nu o vaccinare anti-cancer pentru fetiţele lor – dar a renunţat chiar şi să le mai comunice părinţilor că au această opţiune. Ce răspundere îşi asumă oficialii Ministerului pentru această decizie?, a conchis Vlad Petreanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel