Nicolae Voiculeţ cântă Imnul Național al României la Alba Iulia

Azi 28 Mai 2018, Alba Iulia se transformă in capitala credinței românești, iar naistul Nicolae Voiculeţ este invitatul de onoare.

Într-un moment de mare importanţă pentru creştinătate, românii se vor întâlni luni, 28 Mai 2018, în Piaţa Tricolorului, pentru a mulţumi înaintaşilor că ne-au făurit o ţară, că ne-au oferit 100 de ani de demnitate, mândrie şi credinţă! Evenimentul va începe la ora 12 în faţa Catedralei Încoronării din Alba Iulia, simbolul reîntregirii neamului românesc, cu un ceremonial militar şi Te Deum, unde vor participa efective din cadrul MApN, Batalionul 136 Geniu Apulum, o subunitate din cadrul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române Bucureşti, o subunitate Ecvestră din cadrul Jandarmeriei Române Bucureşti, Fanfara reprezentativă a Jandarmeriei Române si corul de elevi al Şcolii de Subofiţeri ai Jandarmeriei Române Fălticeni.

Invitatul de onoare al Jandarmeriei Române este artistul Nicolae Voiculeţ, care va deschide ceremonia cu intonarea la nai, a Imnului Național de Stat al României, "Deșteaptă-te române".

"Împreună, vreau să trezim conştiinţa sufletului nostru şi să-i facem pe toti românii mândri de istoria neamului şi de veşnicia lui." a precizat Nicolae Voiculeț, într-un comunicat de presă.

Conform documentului, la eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai cultelor din toată ţara, istorici, autorităţi locale şi naţionale. Evenimentul se înscrie in seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

"În 100 de ani, România a avut parte de schimbări și dezvoltări majore, însă singurul fapt care a stat la baza identității noastre ca neam a rămas CREDINȚA! La 27 mai 1600, Mihai Viteazul devine „domn al Țării Românești și al Ardealului și a toată Țara Moldovei", realizând prima unire politică a celor trei țări românești." se mai arat[ ]n invitaţia la evenimenttul de la Alba Iulia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel