Nicolae Spiroiu, fost ministru al Apărării Naționale, a murit

Nicolae Spiroiu, ministru al Apărării Naționale în perioada 1991-1994, în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu, a murit. 

Despre decesul generalului Niculae Spiroiu a scris, joi seară, pe Facebook, Ioan Mircea Pașcu.

„Acum am aflat, cu surpriza și durere, despre decesul Generalului Nicolae Spiroiu, ultimul ministru militar al României. El m-a învățat ce înseamnă sa conduci oameni, ce înseamnă munca administrativă, atunci când am fost numit ca prim civil in conducerea Ministerului Apărării după război, in Martie 1993.

Îi sunt veșnic recunoscător și sunt convins ca Dumnezeu l-a luat sub paza lui, pentru ca așa face cu oamenii buni! Adio, Nicule! Condoleanțe familiei!”, scrie Ioan Mircea Pașcu pe Facebook.

Nicolae Spiroiu s-a născut pe data de 6 iulie 1936, la București. Nicolae Spiroiu a fost un inginer și general de armată român, care a îndeplinit funcția de ministru al apărării naționale (1991-1994).

Niculae Spiroiu a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 1 stea) prin Decretul președintelui Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu, din data de 28 decembrie 1989.

Pe 8 noiembrie 1990, generalul-maior Niculae Spiroiu a fost numit în funcția de secretar de stat și șef al Departamentului înzestrării armatei din Ministerul Apărării Naționale. Între 30 aprilie 1991 - 6 martie 1994, generalul-locotenent Niculae Spiroiu a îndeplinit funcția de ministru al apărării naționale în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel