Nicolae Robu, protest aprobat împotriva sa: Cetățenii trebuie să aibă cele mai bune condiții

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susține că va permite organizarea unui protest anti-primărie chiar în faţa instituţiei, pentru ca iniţiatorul protestului să aibă posibilitatea de a protesta în cele mai bune condiţii. 

Motivul protestului este faptul că primăria aprobă organizarea unor festivaluri cu componentă culinară în Parcul Rozelor, cu toate că de peste un deceniu acolo s-au organizat continuu astfel de evenimente.

"Fiind sesizat de consilierii personali că un cetăţean al Timişoarei, domnul Cristian Brâncovan, care doreşte să organizeze un protest împotriva primăriei Timişoara, pe motiv că aceasta organizează festivaluri cu componentă culinară sau chiar culinare 100% în Parcul Rozelor - menţionăm că de aceste festivaluri s-au bucurat, de fiecare dată, mii şi mii de timişoreni - este nemulţumit de locaţia ce i-a fost aprobată de aparatul primăriei - Piaţa Sfântul Gheorghe -, intervin personal în speţă şi aprob trotuarul din faţa primăriei sau, dacă se vrea un spaţiu mai larg, curtea primăriei. Într-o democraţie, cetăţenii trebuie să aibă posibilitatea să protesteze faţă de orice, în cele mai bune condiţii, desigur, fără deranjarea altora sau, când aşa ceva nu este posibil, cu un deranj pentru alţii cât mai mic", scrie Nicolae Robu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Ce a susținut Cristian Brâncovan

Cristian Brâncovan susţine, tot într-o postare pe Facebook, că este împiedicat să protesteze "împotriva distrugerii Parcului Rozelor", prin autorizarea săptămânală, de către primărie, a unor astfel de evenimente.

"Sunt împiedicat să protestez împotriva distrugerii Parcului Rozelor prin autorizarea săptămânală, de către administraţia Robu, a festivalurilor gastronomice organizate de comercianţii ambulanţi. Astfel, administratorul public (...) Robert Kristof mi-a respins locaţiile propuse (pe strada din faţa parcului şi în dreptul scenei), trimiţându-mă să protestez în Piaţa Sfântul Gheorghe, menţionând că locaţiile propuse de mine nu se regăsesc printre locaţiile permise prin HCL 379/2017. Doar că nici festivalurile gastronomice nu se regăsesc ca fiind permise în Parcul Rozelor, singurele adunări publice permise în parc, exclusiv în zona scenei, sunt spectacolele de folclor, blues, jazz, operă şi filme (...). Mă ajutaţi voi cu o locaţie potrivită pentru acest protest, în condiţiile în care nici în faţa primăriei nu am acest drept?", scrie Brâncovan.

Timişoreanul susţine că ar prefera ca primăria să respecte aceeaşi hotărâre de Consiliu Local şi să mute festivalurile în locaţii corespunzătoare, în loc să îşi piardă timpul protestând.

"Altfel, administraţia Robu e foarte deschisă la proteste, semnându-mi pe genunchi orice aviz atunci când protestele au fost îndreptate împotriva PSD", detaliază Brâncovan.

De la începutul anilor 2000, în Parcul Rozelor din Timişoara s-au organizat diferite evenimente care au avut şi componenta culinară, dar spaţiul nu a fost vandalizat.

Vezi și: Nicolae Robu, sondajul despre problemele reale ale românilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel