Nicolae Popa: Mi s-a propus să dau 2 milioane pentru libertate

Nicolae Popa, prins în Indonezia, unde a fost arestat până la extrădarea în România, a făcut dezvăluiri explozive. 

”Am constatat anumite similarități între arestarea mea în Indonezia și arestarea celor două Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica. (...) Eu am fost arestat de o secție fără nicio legătură cu Interpolul. A doua zi, Interpolul a fost informat despre arestarea mea și nu știa absolut nimic. Unitarea această specială era într-un training cu FBI și cred că așa s-a întâmplat să fiu arestat. A durat 1 an, patru luni și 11 zile din momentul arestării până când am fost pus în avion. Am stat, în primele 6 luni în arest central din Jakarta, apoi, am fost transferat în spitalul poliției, unde am stat 6 sau 7 luni, am revenit pe arestul central cam o lună, apoi alte câteva zile în spital. După aceea, a venit avionul din România care aștepta extrădarea mea.” a spus Nicolae Popa. 

El a adăugat că în închisoare ”Depinde de câți bani ai, dacă ești bărbat depinde cât de mult poți să te impui. În ceea ce privește doamnele arestate, nu știu. Sunt tot felul de taxe, trebuie să-ți cumperi pat, cană, farfurie, trebuie să-ți cumperi tot.”

Bani pentru libertate

Nicolae Popa lansează ipoteza că Elena Udrea și Alina Bica sunt acum în închisoare pentru că ar fi picat negocierile: ”Există planul negocierii. Cred că negocierilor dumnealor au eșuat la un punct anume.”

În ceea ce-l privește, i s-a propus un pact: ”Da, clar că mi s-a propus. Bani contra libertate. Mulți bani mi-au cerut. Ultima ofertă a fost de 2 milioane.”

Nicolae Popa a mai spus că ”sunt condiții în Indonezia de o mie de ori mai bune decât condițiile din România, la nivel de arest, de închisoare, de orice tip de detenție. Eu vă spun asta din poziția omului ce a stat 1 an și 4 patru luni în închisorile din Indonezia și  7 ani în mai multe închisori din România”. 

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în 2000. În anul 2000 a și plecat din țară. A fost prins în 2009 în Indonezia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel