Nicolae Popa, arestare pentru Băsescu: A fost instrumentată pentru a-i da câștig de cauză

Mihai Gadea, Nicolae Popa
Mihai Gadea, Nicolae Popa

Fostul director al Gelsor, arestat la finalul campaniei electorale la președenție din 2009, a povestit, la emisiunea Sinteza zilei la Antena 3, că prinderea sa în acel moment a fost instrumentată pentru a-i aduce un avantaj de imagine președintelui Traian Băsescu. 

Nicolae Popa a evocat momentul din dezbaterea TV între Traian Băsescu și Mircea Geoană și a spus că acel episod nu era întâmplător. "Este foarte clar că domnul Băsescu avea nevoie de o lovitură emoțională pentru a-și surclasa contracandidatul. Părerea mea este că și dezinformează prin ceea ce spune că Vîntu, Popa și Ioana Vlas au devalizat FNI. Este evident că arestarea mea a fost instrumentată de ala manieră încât să îi da câștigă de cauză lui Băsescu", a declarat Popa. 

Cum a fost arestat

"A fost hotărâtor faptul că eu în acea perioadă m-am dus la Jakarta unde eram invitat de niște prieteni să petrec câteva zile. Probabil că dacă nu m-aș fi dus la Jakarta... Am fost arestat de o secție mică, obscură care de-abia se înființa, Cyber Crime Unit, care se ocupa de criminalitatea cibernetică, nu de Interpol. Interpolul a aflat abia a doua zi că am fost reținut, iar această secție mică era într-un training intensiv cu ofițeri FBI. Președintele Indoneziei a aflat după un an de arestarea mea de la domnul Băsescu deși el singurul potrivit legii care putea decide extrădarea mea", a mai spus Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel