Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Copilului: Le doresc tuturor copiilor noștri să aibă parte de sănătate, bucurii și să crească mari, într-o lume mai bună

 Sursa foto: Gov.ro
Sursa foto: Gov.ro

Nicolae Ciucă le-a transmis un mesaj copiilor joi, de 1 iunie. Mai mult, premierul a ținut să le reamintească profesorilor că evoluția celor mici nu este posibilă fără școală.

„Astăzi, de Ziua Copilului, le doresc tuturor copiilor noștri să aibă parte de sănătate, bucurii și să crească mari, într-o lume mai bună.

Noi, ca adulți, avem datoria față de cei pe care i-am adus pe această lume, să ne îngrijim pentru ca lor să le oferim tot ce avem mai bun.

Ca tată, ca bunic, dar și ca prim-ministru, știu cât de important este pentru copii să se simtă protejați și să fie încurajați să evolueze.

Educația nu este doar un drept constituțional, ci singura cale prin care copiii noștri vor deveni ca adulți oameni împliniți, într-o societate care recunoaște sensul învățării”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a ținut să le reamintească profesorilor, fix de Ziua Internațională a Copilului, că evoluția celor mici nu este posibilă fără școală.

„Fără școală, evoluția nu ar fi posibilă, fără școală, dezvoltarea copiilor nu ar avea perspectivă.

Împreună, autorități, părinți, dascăli suntem datori, mai ales astăzi, de ziua lor, a copiilor, să le recunoaștem public dreptul la educație, dreptul de a merge la școală.

Am regăsit, în aceste săptămâni de dezbateri, de dialog, dorința tuturor de a recunoaște rolul esențial al școlii în viitorul copiilor noștri.

V-am convocat, azi, în această ședință excepțională de Guvern, doamnelor și domnilor miniștri, pentru a corecta nedreptățile cu care s-au confruntat profesorii.

Ordonanța de urgență de azi schimbă radical abordarea salarizării în educație, pentru că societatea trebuie să recunoască rolul cuvenit dascălilor.

Majorările pe care le adoptăm azi beneficiază de garanțiile coaliției de guvernare privind prioritizarea învățământului, pentru a oferi României un viitor prin educație. Întregul personal din învățământ, toți cei peste 330.000 de oameni care, zilnic, au grijă de educația copiilor noștri, vor beneficia, de azi, de creșterile salariale.

Este un proces ireversibil, care va fi consolidat prin dialogul nostru cu reprezentanții sistemului de educație. România nu își poate permite să mai țină dascălii și elevii departe de școli.

Am încredere că împreună vom reda speranța unui viitor în care copiii noștri să reușească în viață mergând la școală, învățând, descoperindu-și menirea, valorificându-și talentele, legând prietenii și recunoscând, astfel, ei înșiși, valoarea educației.

La mulți ani, copiilor! Sănătate și responsabilitate tuturor celor care suntem datori să avem grija lor!”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel