Nicolae Ciucă, șeful Statului Major, întâlnire-cheie în baza Mihail Kogălniceanu

Irina Constantin / 24 dec 2017 / 16:06 Salveaza PDF Comentarii

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit duminică, 24 decembrie, în baza militară din Mihail Kogălniceanu, cu secretarul Forțelor Navale Americane, Richard Spencer, și cu comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA, generalul Robert Neller.

La activitate au participat și ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general de brigadă Viorel Pană, și contraamiralul de flotilă Mihai Panait, şeful de stat major al Comandamentului Flotei.

Pe timpul întâlnirii reprezentanții români și americani au discutat despre activitățile comune desfășurate în anul 2017 și cele în perspectiva anului 2018, s-au întâlnit cu comandanții și au stat de vorbă cu militarii americani și români din bază, care vor petrece împreună sărbătorile de Crăciun și de Anul Nou.

[citeste si]

Parteneriatul strategic cu SUA şi NATO reprezintă pilonii fundamentali ai securităţii şi apărării naţionale a României. România susţine dezvoltarea unei relaţii transatlantice puternice cu caracter permanent ca şi condiţie esenţială pentru securitatea şi stabilitatea din spaţiul euro-atlantic.

În urma deciziilor Summit-ului NATO de la Varșovia, desfășurarea de trupe aliate pe teritoriul României este în plină desfășurare, într-un exemplu clar de solidaritate și integrare. Trupele americane staționate în baza de la Mihail Kogălniceanu sporesc potențialul posturii de apărare și descurajare a întregii Alianțe, nu doar a României. Este o dovadă clară a solidarității și determinării Alianței pentru apărarea teritoriului NATO împotriva oricărei agresiuni.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29