Nicolae Ciucă: Cercetarea științifică trebuie să se concretizeze în produse, echipamente militare, muniții și armament

Nicolae Ciucă: Cercetarea științifică trebuie să se concretizeze în produse, echipamente militare, muniții și armament   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Nicolae Ciucă: Cercetarea științifică trebuie să se concretizeze în produse, echipamente militare, muniții și armament / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Ministrul Apărării Naționale a participat la inaugurarea Centrului de Dezvoltare Tehnologică al ATM.

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a participat joi, 18 martie, la inaugurarea Centrului de Dezvoltare Tehnologică al Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” (ATM).

Această facilitate, unică în instituțiile de învățământ ale Armatei României și care va fi conexată cu celelalte centre de excelență din compunerea ATM, deține echipamente de ultimă generație care vor permite dezvoltarea de prototipuri în diferite domenii. Astfel, vor fi realizate, printre altele, cablaje electronice și determinări experimentale ale caracteristicilor mecanice ale materialelor (în regim static și dinamic), precum și prelucrări complexe de mare precizie.

În cadrul vizitei la noua structură tehnologică, ministrul apărării naționale s-a informat despre beneficiile aduse procesului de învățământ de către capacitățile nou create prin achiziția acestor echipamente performante.

„Cercetarea științifică trebuie să se concretizeze în produse, echipamente militare, muniții și armament. Investim fonduri însemnate în cercetare, dar ne dorim ca toate proiectele pe care le dezvoltați să aibă o finalitate în sistemul militar. Vă cer să încheiați parteneriate cu operatori economici din industria națională de apărare și să continuați până la obținerea de produse finite, utile militarilor”, a spus ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

De asemenea, ministrului i-a fost prezentat ventilatorul mecanic proiectat de specialiștii din Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și dezvoltat de compania Blue Space Tehnology, care a fost responsabilă de integrarea și dezvoltarea acestui prototip care va fi omologat şi introdus în procesul de fabricație în perioada următoare.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy