Nicolae Ciucă, discuţii cu preşedinţii Comisiilor pentru apărare ale Parlamentului. Ce le-a solicitat

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit miercuri, 13 ianuarie, la sediul M.Ap.N. cu preşedinţii celor două Comisii pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cele două Camere ale Parlamentului României, senatorul Nicoleta Pauliuc şi deputatul Constantin Şovăială.

Agenda întâlnirii cu cei doi preşedinţi ai Comisiilor pentru apărare a cuprins discuţii despre iniţiativele legislative susţinute de M.Ap.N. care se află în dezbatere parlamentară, despre proiectele legislative pe care ministerul le are în pregătire, precum şi despre unele acţiuni de informare şi documentare la care ar putea participa membrii acestor două comisii.

Ministrul Ciucă a solicitat sprijinul celor doi parlamentari pentru a institui un "mecanism transparent de consultare pe domeniile care ţin de apărarea şi securitatea României, la care să contribuie experţi din toate instituţiile şi din toate mediile politice", subliniind că este necesară evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale.

Ce alte solicitări a mai avut ministrul

În discuţiile legate de iniţiativele legislative, ministrul apărării naţionale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgenţă, proiectul de lege pentru înzestrarea Forţelor Navale Române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă.

De asemenea, ministrul Ciucă a solicitat şi obţinut sprijinul deputatului Constantin Şovăială pentru dezbaterea şi aprobarea în Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, a PL-x nr. 199/2020, Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel