EXCLUSIV  Nicolae Ceauşescu, vilă Primăverii. Senatorul Marinescu: Au început demolarea

Senatorul Marius Marinescu, în exclusivitate pentru DC News, a semnalat că s-a început demolarea vilei din cartierul Primăverii, unde au locuit Nicolae şi Elena Ceauşescu.  

Președintele fondator al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor si Mediului (FPAM), senatorul Marius Marinescu, deplasându-se, miercuri, 22 noiembrie, pe bulevardul Primăverii, a observat un excavator, care „demolase deja gardul imobilului în care a locuit Ceauşescu". De asemenea, a văzut că se „săpa de zor în faţa casei".

Despre acest imobil, senatorul Marinescu spune că Nicolae Ceauşescu l-a folosit, timp de 24 de ani, drept centru de comandă al României. „Aici, Ceauşescu i-a primit pe cei mai înalţi demnitari ai lumii. În 1969, pe Richard Nixon, preşedintele SUA, în 1976, pe preşedintele Gerald Ford. De asemenea, şi pe Charles de Gaulle, preşedintele Franţei, în 1966 şi 1968", a amintit Marius Marinescu.

(w670)

„Arabii îi iau faţa lui Ceauşescu"

„Se construieşte un imobil pentru Ambasada Kuwait. Arabii îi iau faţa lui Ceauşescu", a spus senatorul Marinescu, care a punctat că se mai face un pas în distrugerea simbolului comunismului. „S-a reuşit să fie minimalizată casa în care a locuit Nicolae Ceauşescu", a adăugat acesta.

Potrivit unor surse DC News, au fost retrocedate terenuri din curtea vilei.

Totodată, Marius Marinescu a amintit că această vilă a fost transformată în muzeu. „Anul trecut, a fost vizitată de peste 27.000 de persoane, marea majoritate străini", a spus senatorul.

„Se spune că de ce ţi-e frică nu scapi. Nu se poate distruge istoria noastră. De asemenea, e de luat în seamă faptul că, din când în când, istoria se repetă", a mai spus Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel