Niciun vinovat după 34 de ani. Ioana Constantin: Sănătatea unei societăți e adevărul

Facebook - Ioana Constantin
Facebook - Ioana Constantin

Ioana Constantin (PMP) a marcat această zi, vorbind într-o postare despre revolta anticomunistă din urmă cu 34 de ani. 

Ioana Constantin a amintit astăzi despre revolta anticomunistă care a avut loc în urmă cu 34 de ani la Brașov și a scos în evidență faptul că nici în prezent nu există un vinovat pentru cele suferite de manifestanți

”După 34 de ani de la revolta anticomunistă de la Brașov nu există niciun vinovat. Sunt peste 3 decenii de la revolta oprită primitiv și cu sute de arestări de Securitate. S-a cântat atunci imnul revoluției de la 1848, s-a strigat “Jos Comunismul” și “Jos Dictatura”, dar mai ales s-au strigat revendicări sociale.

La fel cum dosarul Revoluției a fost trimis zilele trecute la Parchetul Militar și se reia de la zero, și acest dosar nefinalizat arată că societatea noastră e profund marcată de lipsa adevărului, de un dispreț extraordinar pentru cei care au suferit pentru că au luptat pentru libertate, pentru drepturile lor, dar mai ales împotriva odiosului regim comunist.

Sănătatea unei societăți e adevărul, iar justiția are obligația să facă lumină în toate aceste dosare”, a scris Constantin pe pagina sa de Facebook. 

„Suferințele nu trebuie uitate”

În urmă cu doi ani și Ludovic Orban marca această zi, amintind despre aceeași revoltă.

"Se împlinesc astăzi 32 de ani de la momentul Brașov 1987, când muncitorii de pe platforma industrială brașoveană au avut curajul să se unească spontan în stradă pentru a spune nu comunismului. Într-o perioadă neagră a istoriei noastre recente, în care orice formă de exprimare era înăbușită și aspru pedepsită de regimul totalitar, era pentru prima oară când nemulțumirile oamenilor prindeau glas și au căpătat amploare, pe măsură ce și alți locuitori ai orașului s-au alăturat protestului.

Cei care la 15 noiembrie 1987 și-au strigat în stradă revolta, la Brașov, față de un regim care-i umilea și îngenunchea pe români, au fost anchetați, condamnați, bătuți, trimiși la muncă silnică, separați de cei dragi, iar pentru familiile lor a urmat calvarul. Încercarea autorităților comuniste de a ascunde adevărul despre această descătușare a nemulțumirii unui întreg popor a fost însă în zadar. Căderea dictaturii comuniste, în care puțini mai sperau, avea să vină în Decembrie 1989, după încă doi ani de frig, întuneric, frică și foame pentru români.

Suferințele prin care au trecut toți acești eroi, știuți și neștiuți ai luptei anticomuniste din România, nu trebuie uitate. Libertatea, democrația, statul de drept, revenirea în familia europeană și în lumea liberă, dreptul oamenilor la o viață demnă, dreptul la vot, sunt valori pe care le-am recâștigat și datorită lor. Cu toții, societate, instituții, clasă politică, avem datoria și responsabilitatea să le prețuim și să le apărăm.

Le mulțumim, cu tot respectul cuvenit!", este mesajul integral al lui Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel