Nicio informaţie nouă în cazul pădurarului ucis în Maramureş. Vâlcu: Trebuie să mergem direct la cauză

Pădurari. foto: Romsilva - Direcția Silvică Maramureș - FB
Pădurari. foto: Romsilva - Direcția Silvică Maramureș - FB

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat de ce nu a mai apărut nicio informaţie nouă în cazul pădurarului ucis în urmă cu două luni în Maramureş, după ce principalii suspecţi au declarat că moartea acestuia a fost una accidentală. 

"Când se folosesc metafore de genul 'mafia de colo, mafia de dincolo', trebuie să ştim că exact aşa funcţionează mafia. Martorii mint sau refuză să depună mărturie, organele şi instituţiile statului se feresc pentru că rămân cu mafioţii acolo.

Nu are rost să tratăm simptomele, trebuie să mergem direct la cauză. Iar cauza este exportul de lemne. Defrişările nu se fac pentru că cineva nu are un tăciune pentru a aprinde focul, se fac pentru export. Ar fi cazul ca România să treacă de la exportul de materii prime la exportul de materii procesate. Atunci, ar fi clar, nu pleacă din ţară lemn brut, ci doar parchet, mobilă, etc", a spus Val Vâlcu, duminică, la România TV. 

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost găsit mort, în octombrie, într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ. Potrivit Romsilva, din primele informaţii reieşea că Liviu Pop a fost împuşcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezenta numeroase urme de agresiune fizică. Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani, era căsătorit şi avea trei copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel